Fotoreportages

De meest bekeken artikelen van 2022

Welke artikelen zijn het afgelopen jaar het meest bekeken? We trappen het nieuwe jaar af met een top-10 van 2022!

Ook in 2022 stond In de Hekken weer garant voor artikelen vanuit alle hoeken in de wereld waar een bal rolt. Zo schreven we iets over de derby’s HJK – HIFK, Ternana – Perugia en Spartak Trnava – Slovan.

Het niveau van het voetbal maakt niet veel uit, want alles komt aan bod. We zagen Vak-N van Nicolaas Boys uit Nieuwveen in de vierde klasse aan het werk. In België schrijven de mannen van Pitch’d met regelmaat iets over het Belgische voetbal, zoals over Parc des Roches (nationale reeksen).

Er verschenen aan het eind van 2022 meerdere artikelen over groundhoppen in Hongarije en in de categorie ‘De Voetbalstad’ was onder andere Thessaloniki aan de beurt. Ook genoten we van Feyenoords Road to Tirana.

In 2022 zijn qua statistieken de volgende artikelen het populairste geweest:

10. Supporters FC Twente nemen wraak voor heenwedstrijd bij Fiorentina

Twente mocht na lange tijd weer Europa in en de supporters mochten zich gelijk gaan opmaken voor Italianen met wapens. De return beloofde dus een spannende dag te worden voor de supportersgroepen en de lokale driehoek. Fiorentina kwam slechts met 500 man naar Nederland.

9. Bivaks, pyro en pogo: Kozakken Boys strijdt voor lijfsbehoud!

Kozakken Boys is qua sfeer één van de gevestigde namen in de Tweede Divisie. Voetballend moest de club zich echter bewijzen in juni 2022. In de finale van de degradatie play-offs moest het team zien af te rekenen met GVVV.

8. Verharding bij Heerenveen rondom Friese derby tegen Cambuur

Cambuur is na jaren afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Dit betekent dat de Eredivisie weer een derby rijker is: Heerenveen – Cambuur. De corteo richting het stadion leverde toffe beelden op, maar op het veld was het eveneens genieten geblazen.

7. RIP Hannes: waarom de Magdeburg ultras de derby eeuwig boycotten

De wedstrijd tussen Magdeburg en Hallescher FC is niet meer hetzelfde. Voor supporters van Magdeburg bestaat de derby niet meer. Dit heeft te maken met het overlijden van supporter Hannes.

6. Dutch Fanatics zetten goede eerste stap tegen fanatiek Polen

Na de corona-onderbreking heeft Dutch Fanatics het weer opgepakt en dit was te zien tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Polen. De groep zet zich in voor een betere sfeer tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal. In maart 2023 speelt Nederland tegen Frankrijk en staat er een awayday op het programma!

Dutch Fanatics met pro

5. Vak 74 van Heracles Almelo doekt zichzelf op na gestolen groepsdoek

Nadat het doek van Vak 74 werd ontvreemd, hief de groep zich op. Er was ingebroken in het hok waar het doek lag. ‘Het doek zal uiteraard in handen gekomen zijn bij supporters van een andere BVO. We zullen zien wie de lafste supportersgroep van Nederland heeft,’ schreef Vak 74. Later bleek het om PEC Zwolle te gaan.

4. GruppaOF komt met lijst van 30 beste hooligans in de Benelux

Internationaal gezien is het Instagram-account GruppaOF waarschijnlijk het meest populaire kanaal op het gebied van hooliganisme. In 2022 publiceerden zij verschillende ranglijsten, waaronder hun top-30 van beste hooligans in de Benelux.

3. Conference League is terug; massale vechtpartij bij Lechia Gdansk

Op supportersgebied is de Conference League misschien wel de meest interessante Europese competitie die er bestaat. Dat de Poolse clubs hier een steentje aan bijdragen, weten we ook. Lechia Gdansk liet dit al vroeg in het seizoen zien!

2. Supporters van Gemert stelen spandoek van GVVV op tumultueuze avond

Deze play-offwedstrijd werd bezocht door meer dan 1.000 supporters. Beide clubs werden gesteund door een fanatieke supportersgroep. Met pyro vanuit beide zijdes en een gestolen spandoek was het zeker niet saai langs de lijn!

1. Hoe gaat het nu met de verdwenen uit het Nederlandse profvoetbal?

Het tweede niveau van Nederland had met AGOVV, HFC Haarlem, RBC Roosendaal en BV Veendam in de competitie meer glans dan nu. Wat is er gebeurd met deze clubs? Waar spelen ze nu?

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %