Voetbalsupporters

Supporters FC Twente nemen wraak voor heenwedstrijd bij Fiorentina

Europese wedstrijden zijn vaak een garantie op spektakel tussen beide supportersgroepen. Voor de hooligans is het altijd een kans om hun eigen stad te verdedigen en het eens op te nemen tegen een nieuwe tegenstander. Zo kwamen vannacht 150 supporters van Lech Poznan even op bezoek bij 150 supporters van Eintracht Frankfurt op weg naar Luxemburg. Ook in Nederland was het weer raak, want de supporters van FC Twente laten van zich horen!

Bij de heenwedstrijd in Florence is het al genieten. Bijna 2500 supporters uit Enschede maken de reis naar Italië. De avond van tevoren loopt het rood-witte leger luid scanderend door de straten van Florence, wat heerlijke beelden oplevert.

Bij Fiorentina kijken ze er iets anders tegenaan. Zij vinden de supporters van FC Twente iets te actief op Social Media en iets te weinig aanwezig in de stad voor een gevecht.

De dag erna staan de supporters van Fiorentina daarom klaar om de supporters van FC Twente rondom de wedstrijd aan te pakken. Met wapens in de hand – zoals wel vaker met Italianen – weten de supporters van Fiorentina de mannen van Twente op de loop te krijgen. Nauwelijks een eervolle overwinning te noemen dus.

Toch was het verder al met al een schitterende awayday voor de supporters van FC Twente. Gelukkig was fr88nk, een van de beste supportersfotografen van ons land (serieus mensen, ga die man volgen!), aanwezig om het een en ander vast te leggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door F’88 (@fr88nk)

De return

Maar dan is er natuurlijk altijd nog de returnwedstrijd. Bij de Italianen schijnbaar niet heel erg in trek, want er komen slechts 500 Florentijnen naar Enschede. En gisteravond kreeg die groep supporters te maken met de wraak van FC Twente. Op de trappen van het InterCity hotel in Enschede komt het tot een flinke confrontatie tussen beide supportersgroepen. Hierbij weten de supporters van FC Twente de Italianen zo ver terug te dringen dat die uiteindelijk in het hotel gaan schuilen. Dit (natuurlijk) zónder wapens.

Europees voetbal is dus weer terug in Oost-Nederland. En zo belooft het al met al vandaag nog een hele spannende avond te worden tussen beide clubs in de hel van Enschede!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %