Fotoreportages

De meest bekeken artikelen van 2021

Welke artikelen zijn het afgelopen jaar het meest bekeken? We trappen het nieuwe jaar af met een top-10 van 2021!

Ondanks Corona, was 2021 toch weer een turbulent en enerverend voetbaljaar. Op In De Hekken verschenen weer tientallen artikelen over de meest uiteenlopende voetbalonderwerpen, landen, clubs, supportersgroepen en spelers die ons meer dan eens verrasten. Zo verschenen er stukken over een drone in Albanië die een wedstrijd compleet verstoorde, het Poolse vijfde niveau of Bodø Glimt, de club helemaal bovenin Noorwegen.

Op hooligangebied ging het onder andere los in Slowakije en supportersgroepen als de Boixos Nois en Ultras Drughi Genk werden uitgelicht. Interviews met onder meer Glynor Plet en Robert Maaskant kregen veel aandacht. Ondanks de vele views haalden de genoemde artikelen de top-10 niet. De volgende stukken haalden deze lijst wel!

10. ADO Den Haag – FC Den Bosch: KNVB Maffia en hooligan Verheydt

Voor het eerst sinds lange tijd kwam het gehate Den Bosch weer eens naar Den Haag. Supporters van ADO pakten groots uit voor deze wedstrijd met een pyro-actie. Na de wedstrijd werd de overwinning uitbundig gevierd met de spelers.

9. Ultras Lechia Gdansk tonen gruwelijk spandoek tijdens historisch weekend

Twee grote clubs uit Noord-Polen, Lechia Gdansk en Jagiellonia Bialystok, ontmoetten elkaar in december in Gdansk. In het thuisvak achter het doel werd er een prachtige tifo getoond die later gepaard ging met het nodige vuurwerk.

8. Beerschot – Royal Antwerp: Den derby van ’t Stad leidt tot bizarre taferelen

Deze editie van Den derby van ’t Stad stond garant voor spektakel op de tribunes. Vuurwerkacties, een fakkel richting het uitvak en vechtpartijen met de politie maakten er een heet dagje van.

7. Poolse, Slowaakse en Nederlandse hooligans zorgen voor vurige Holy War van Krakau

De derby van Krakau tussen Wisla en Cracovia levert elk jaar mooie beelden op. Dit jaar met aanwezige uitsupporters. De harde kern van Wisla Krakau kreeg steun van bevriende clubs. De beelden zeggen genoeg!

6. Onthoofdingen en executies: De bodem van het Ghazistadion in Kaboel was ooit doordrenkt met bloed

Het Ghazistadion in Kaboel was tijdens het talibanregime toneel voor vele executies. Ondanks dat werd er gevoetbald. Een bijzonder verhaal.

5. Eindelijk weer voetbal op de Wageningse Berg

Waar in Nederland oude gebouwen en dergelijke vaak worden gesloopt, laat de Wageningse Berg zien dat het ook anders kan. Dankzij een ingelaste oefenwedstrijd werd er eindelijk weer eens gevoetbald in dit stadion!

4. Onverwachte bestemming voor tribune in Charleroi

30.000 mensen waren aanwezig bij wedstrijden in het stadion van Charleroi gedurende het EK van 2001. Een tribune krijgt een bijzondere nieuwe plek. Pitch’d maakte er deze video van.

3. Antwerp Locos heffen zichzelf op na verlies groepsvlag aan Eintracht Frankfurt

De Belgische scene raakt een grote naam kwijt nadat Antwerp Locos haar vlag verloor aan Eintracht Frankfurt. In het artikel zie je wat hoogtepunten en het statement van de groep.

2. Een onrustige dag: Standard Luik uit bij Feyenoord

We spreken met supporters van Standard Luik en blikken terug op hun trip naar Rotterdam, waar het in het uitvak flink losging. Awaydays are the best days!

1. Lodz derby: Hooligans zorgen voor bizarre middag bij intense burenruzie

Onbetwiste nummer één is de derby van Lodz, waar in korte tijd gigantisch vaak op werd geklikt. Voor het eerst in dertien jaar mochten er uitsupporters aanwezig zijn en dat beloofde natuurlijk veel goeds.

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %