Voetbal in BelgiëVoetbalsupporters

Antwerp Locos heffen zichzelf op na verlies groepsvlag aan Eintracht

Slecht nieuws vanuit België, waar de Antwerp Locos hebben besloten zichzelf op te heffen. Nadat we eerder dit jaar al het verlies van de Ultras Drughi Genk moesten beschrijven, raakt de Belgische scene wederom een grote naam kwijt. Na afloop van de Europese wedstrijd bij Eintracht Frankfurt afgelopen weekend werden 3 leden van de Antwerp Locos opgewacht door tientallen leden van de Brigade Nassau, de harde kern van Frankfurt. Hierbij verloren de supporters hun groepsvlag, waarna zij het drastische besluit hebben genomen om zichzelf op te heffen.

In onderstaand statement, gepubliceerd op hun sociale media, geven de supporters nog wat meer uitleg over de gebeurtenissen, hun keuze en hun toekomst. Tevens laten ze het niet na om nog één trap na te geven richting de grote rivalen van Beerschot. Eerder dit jaar, toen supporters nog niet toegestaan waren, braken enkele supporters van de Antwerp Locos tijdens de wedstrijd tussen Beerschot en KV Oostende het stadion binnen om een vlag te stelen uit de spionkop. De ultras van Beerschot besloten hierna echter niet te stoppen, iets wat ze door de supporters van Antwerp dus nog altijd wordt nagedragen.

Statement Antwerp Locos

“Na twee geweldige dagen, met een grote pyroshow als hoogtepunt, is onze trip naar Frankfurt toch op een valse noot geëindigd.

’s Nachts gingen drie van onze leden terug naar hun hotel en daar werden ze overvallen door een grote delegatie van Brigade Nassau (hooligans van Eintracht Frankfurt, red.). Na een strijd die we nooit konden winnen, werd onze vlag gestolen.

Als dat gebeurt, moet de groep er volgens de ultra-code mee stoppen. Daarom hebben wij besloten, ook al is het slechts een zwaaivlag en niet ons groepsdoek, om onmiddellijk te stoppen met alle activiteiten als Antwerp Locos en de groep Antwerp Locos op te heffen.

Wij beschouwen het verlies van onze zwaaivlag als even erg als de verlies van een groepsdoek en daarom houden we de eer aan onszelf. Dit is een keuze die we als groep hebben gemaakt met respect voor de ongeschreven code (in tegenstelling tot wat ze aan de andere kant van de stad hebben gedaan), omdat onze eer en trots te hard zijn geschaad.

We zijn nu als groep nog aan het kijken hoe onze toekomst eruit zal zijn en hoe we dit gaan invullen. In ons hart blijven we altijd Loco. We zullen nooit stoppen met vechten tegen het moderne voetbal en de repressie van de politie en de club. We zullen de Bosuil en andere stadions ook blijven voorzien van de beste pyroshows van België, zoals we de voorbije vier jaar al gedaan hebben.

Bedankt, iedereen, voor de steun van begin tot einde. We beloven dat we sterker dan ooit zullen terugkomen.”

Is dit dan het einde van de georganiseerde supporterscultuur bij Royal Antwerp? Dat toch vrijwel zeker niet. Reacties, van onder meer vrienden van de Kingside Willem II, op het naar buiten gebrachte statement lijken de Locos aan te moedigen om in de nabije toekomst onder een andere naam weer opnieuw te starten. Dit zou voor iedereen de beste uitkomst zijn, zodat we nog tijden kunnen genieten van schitterende sfeeracties zoals zij de afgelopen jaren hebben verzorgd.

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %