Ultras Drughi Genk heffen zichzelf op na verlies spandoek
Na afgelopen weekend zou het eigenlijk groot feest moeten zijn bij de supporters van KRC Genk. De Belgische club won namelijk met 1-2 de bekerfinale van Standard Luik. Naast het winnen van de prijs betekent dit ook dat de club volgend jaar weer een Europees avontuur mag maken, iets wat enkele jaren geleden al zorgde voor geweldige beelden. Bij een deel van de supporters heerst er echter allesbehalve een feeststemming. Uitgerekend rondom de bekerfinale doken er foto’s op van supporters van Sint-Truiden, de rivaal van Genk, met één van de originele doeken van de Drughi op de kop in hun handen. Iedereen die wat weet over de ultrascene weet wat dat betekent. Het verliezen van het groepsdoek, zoals eerder bijvoorbeeld Preussen Münster overkwam, is de grootste schande die er bestaat. De Drughi hadden dus geen andere keuze dan de erecode volgen en maakten met onderstaand statement bekend de groep op te heffen.
Het eervolle afscheid van Drughi Genk 2002
Zondag 25 april 2021 is een datum die niet alleen de geschiedenisboeken zal ingaan als de dag waarop dat onze geliefde club, KRC Genk, haar 5de beker van België wint. Maar ook de dag dat de Belgische ultrascene afscheid neemt van een van de meest befaamde groepen, Drughi Genk 2002.
Geheel onverwachts bereikte ons enkele uren voor de aftrap van de oh zo belangrijke bekerfinale tegen onze aartsrivaal uit Luik het nieuws dat een van de eerste officiële banners van Drughi Genk in de handen terecht was gekomen van onze andere aartsrivaal uit Sint-Truiden.
Wij kunnen nog steeds niet begrijpen dat deze banner zo simpel en vooral zo oneervol is afgenomen. Ook kunnen we niet vatten dat er dergelijke fouten zijn gemaakt door een bepaald individu, dewelke zelfs reeds jaren niet meer actief is binnen de groep Drughi Genk. Het feit dat deze banner niet in handen was van de actieve generatie, betekent dat wij als groep fouten hebben gemaakt en hierdoor onze conclusies trekken.
Dit betekent dat alle activiteiten onder de naam van Drughi Genk, met onmiddellijke ingang, stopgezet worden. De komende maanden staan dus niet in het teken van het voorbereiden van het 20 jarige bestaan,
maar in het verwerken van dit verlies. Wij gaan er voor zorgen dat we als groep, neen als familie, verenigd blijven in deze moeilijke tijden en kijken wat de toekomst ons te bieden heeft. De liefde voor onze club KRC Genk blijft tenslotte altijd bestaan.
De voltallige groep kijkt terug op een prachtig bestaan waarin het zich onderscheidde op alle vlakken dat een ultragroep kenmerkt:
– reusachtige tifo’s werden gemaakt
– stadions werden in vuur en vlam gezet, al dan niet met het nodige vuurwerk
– we volgden onze club door heel België en Europa
– supportersacties werden op poten gezet, al dan niet voor de club, de stad of een goed doel.
Tot slot willen we nog de overige groepen van de Genkse harde kern (GCF – Geneche – Ultras Genk) en onze kameraden uit Sittard en Mönchengladbach bedanken. Samen hebben we mooie tijden beleefd, talrijke acties gedaan en vooral veel steun van hen mogen ontvangen de afgelopen dagen!
Drughi Genk
2002 – 2021
”WHAT’S IN A NAME? THAT WHICH WE CALL A ROSE BY ANY OTHER NAME WOULD SMELL AS SWEET”
Er kan zonder twijfel gezegd worden dat dit een groot verlies is voor de Belgische ultrascene. In haar 19-jarige bestaan heeft Drughi zich opgewerkt tot een van de meest toonaangevende namen in de Belgische supporterswereld. Dat het om een ouder spandoek gaat en een niet langer actief lid maakt het voor de huidige generatie alleen maar pijnlijker. Het is nu afwachten wat dit zal betekenen voor de toekomst van fanatieke support op de tribunes van KRC Genk.
Supporters Sint-Truiden met het doek:
Dit bericht bekijken op Instagram
Drughi Genk & Tribune Zuid on tour tijdens het successeizoem 2016/17: