Voetbal graffitiVoetbal in Griekenland

Graffiti en streetart van Panathinaikos in Athene

In het straatbeeld van Athene wordt de buurt rondom het Apostolos Nikolaidisstadion van Panathinaikos gedomineerd door straatkunst van Gate 13. Supporters hebben de wijk gepimpt met graffiti en streetart. Ook de gehele buitenkant van het stadion is voorzien van groene pieces!

In het centrum van Athene zijn er op wat losse tags en bekladdingen niet veel verwijzingen naar de lokale voetbalclubs. Dit verandert als je de metro pakt en uitstapt bij halte Ambelokipi. Dit station bevindt zich op loopafstand van de thuishaven van Panathinaikos.

In de buurt

We beginnen met een rondje in de buurt. In meerdere zijstraatjes en op gebouwen zijn de supporters aan het werk geweest. Eerlijk is eerlijk, sommige oude gebouwen kunnen wel wat kleur gebruiken. Ook de hekken, trappen en prullenbakken in park dat zich naast het stadion bevindt zijn voorzien van groen-witte graffiti.

Panathinaikos’ stadion

Als je vervolgens richting het stadion van Panathinaikos loopt, tref je nog veel meer aan. Het hele stadion is versierd, dus er is genoeg te zien, met name bij de ingang van Gate 13. Sommige creaties zijn zeer gedetailleerd. De stijlen lopen uiteen, net als de verwijzingen naar verschillende Gate 13-clubs in Griekenland.

Eerder schreven we dit artikel over een bezoek aan Panathinaikos. Er zijn plannen om het stadion te vervangen.

Lees ook:

Op graffiti-tocht in het Bosnische Sarajevo

De onverwachtse graffiticultuur in het Montenegrijnse Podgorica

FC Zürich ultras maken een graffitiwallhalla van hun stad

Met de Ultras Winners van Wydad op een graffiti-tocht door Casablanca

Legio Noviomagum maakt van Nijmegen dé graffitistad van Nederland

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %