Voetbalsupporters

De 10 beste ultras en choreos van 2021

Bij Ultras World maken ze wekelijks fantastische video’s waar wij met volle teugen van genieten. En jaarlijks maken zij een heerlijke overzichtsvideo met de 10 beste ultras van het jaar en de 10 beste choreos van het jaar. In 2020 was dit vanwege corona niet aan de orde, maar dit jaar keert de video weer terug. Ga er dus even goed voor zitten en geniet van heerlijke beelden.

Top 10 ultras

10. Ruch Chorzow
Op de tiende plek vinden we het Poolse Ruch Chorzow terug. Een knappe prestatie, want het is de enige club in de lijst die niet actief is op het hoogste niveau. Voor meer informatie over Ruch Chorzow, check dan even DIT artikel.
9. Ferencváros
 
De Hongaarse trots wordt dit jaar verdedigd door de supporters van Ferencváros. Wij bezochten dit jaar nog de derby tegen Ujpest en dat was een gekkenhuis.
8. Slavia Prague
Op de achtste plek hebben de mannen van Ultras World een supportersgroep gezet die zich de laatste jaren sterk ontwikkeld heeft. De Tribuna Sever van Slavia Praag. Voor meer beelden van de Tsjechen dit jaar, check hierrr.
7. FC Copenhagen
 
In Scandinavië is de ultrabeweging flink booming en dat is te merken. Maar liefst drie supportersgroepen hebben een plekje in de top tien bemachtigd. Te beginnen met de Denen van FC Kopenhagen. Een club die altijd goed is voor goede beelden.
6. Djurgardens IF
De Zweden van Djurgardens staan bekend om hun fanatieke support. De ultras verdienen dus zeker een plekje in deze lijst.
5. Brondby IF
 
Waar de eeuwige rivaal het moet doen met een zevende plek, mag Brondby IF zich verheugen met een plekje in de top 5. De Sydsiden Ultras zorgen dit seizoen dan ook voor fantastische beelden tijdens onder meer de derby.
4. Olympique Marseille
De volksclub uit Marseille hoort zonder twijfel tot de meest fanatieke supportersgroepen van het land. Met meerdere ultragroepen in één stadion is gekkigheid eigenlijk verzekerd. Onder meer tegen Saint-Etienne werd groot uitgepakt dit seizoen.
3. Zenit
St. Petersburg
De ultras van Zenit St. Petersburg hebben hun reputatie vooral te danken aan één ding. Hun choreos zijn van een ongekend niveau. De Russen maken echte kunst tot in de kleinste details. Ook dit jaar waren er weer meerdere schitterende doordachte acties tijdens o.a. het jubileum van de Snake Firm en de kampioenswedstrijd.
2. Red Star Belgrade
De Delije van Rode Ster grijpen dit jaar nét naast de felbegeerde titel van beste ultragroep van het jaar. Niet gek dat de supporters weer meedoen om de titel. De Delije hoort bij de beste ultras van de wereld.
1. Legia Warsaw
Er valt weinig toe te voegen aan deze nummer één. Iedereen die enige affiniteit heeft weet dat Legia Warschau simpelweg van de buitencategorie heeft. Jaar op jaar zorgt de club voor ongelooflijke beelden en ook dit jaar was het meermaals raak. Legia is een waardige nummer één.

Top 10 choreos

10. Widzew Lodz
Niet voor niets was de derby van Lodz het meest belezen artikel op onze site dit jaar. Wat een wedstrijd. Wat een choreo.
9. Zenit St. Petersburg
Met een schitterend doordachte actie met historisch besef leggen de Russen beslag op de negende plek
8. Galatasaray
Een Squid Game tifo (lekker ingespeeld op de actualiteit) voor de derby tegen Fenerbahce.
7. AIK
Sowieso een van de meest ontroerende acties van het jaar. De supporters kozen ervoor om met een tifo een foto te recreëren van een jonge supporter van de club. De toekomst van de club.
6. Strasbourg
Het 30 jaar bestaan van de Ultras Boys Sud van RC Strasbourg kon door corona doorgaan, dan maar een jaartje schuiven. Voor het 30+1 jubileum werd alles uit de kast gehaald met meerdere doeken en veel pyro.
5. FC Kopenhagen
De twaalfde man. Met een schitterende ring van fakkels accentueren de ultras van FC Kopenhagen nog een keer hun belang voor de club.
4. PSG
Net als hun landgenoten op plek 6, vierden de Ultras Paris hun 30-jarige bestaan groots. Met een stukje ultrageschiedenis op doek, gevolgd door een orgie aan rode fakkels.
3. AC Milan
Voorafgaand aan de derby tegen Inter brachten de supporters van AC Milan een schitterend eerbetoon aan de zorgmedewerkers. De helden tijdens deze tijd van pandemie.
2. Legia Warschau
Kneel before his majesty. Meer woorden zijn niet nodig.
1. Olympique Marseille
De winnaar van dit jaar komt uit Frankrijk. Een hele toffe actie met een goede dosis pyro. Het was weer genieten dit jaar!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %