De wedstrijd Olympique Marseille tegen Saint-Étienne is op supportersgebied sowieso al een spektakel. Dit jaar is het affiche twee dagen voor de 122e verjaardag van de club uit de Zuid-Franse havenstad. De supportersgroepen lieten zich in het Vélodrome op verschillende tribunes gelden met tifo’s en pyro! 

Onlangs kwam L’OM nog in het nieuws vanwege de confrontatie bij OGC Nice. Dimitri Payet kreeg, niet voor de eerste keer die avond, een fles water naar zijn hoofd geslingerd. Hij was het zat en gooide de fles terug. Supporters van Nice bestormden het veld, waarna er een opstootje volgde tussen supporters van Nice en de spelers en de staf van beide clubs.

In februari ging het wat minder met de club en kwamen honderden supporters verhaal halen tijdens de training. We schreven er dit artikel over.

Meerdere sfeeracties

Na lange tijd met coronarestricties was het weer een hete avond in het historische Stade Vélodrome. Bij beide zijdes achter het doel waren er meerdere sfeeracties te zien.

De sfeer bij de opkomst van de spelers:

 

Virage Sud:

https://www.instagram.com/p/CTMMy2BDihn/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CTMMy2BDihn/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto’s via ultras-tifo.com:

Fanatics Marseille:

https://www.instagram.com/p/CTIo_z3D2Fg/

Dodgers:

https://www.instagram.com/p/CTKZDDJDsLq/

Fanatieke supporters

Meningen zullen verschillen, maar er wordt niet over getwijfeld dat Olympique Marseille in Frankrijk behoort tot de clubs met de fanatiekste supporters. De beelden van hun Europa League-campagne hebben we gezien. In de finale tegen Atletico Madrid waren ze duidelijk hun vuurwerk niet  vergeten. Op het veld werd er verloren, maar op de tribunes waren ze de baas.

Supporters bij de finale van de Europa League in 2018 (foto via Ultras Made In France).

Aan het begin van seizoen 2020-2021 won Olympique Marseille in Parijs Le Classique tegen Paris Saint-Germain, iets wat sinds het geld uit Qatar minder vaak voorkomt. In de blessuretijd werden er vijf rode kaarten gegeven: drie spelers van PSG en twee van Marseille moesten het veld verlaten.

Bij terugkomst op de luchthaven van Marseille werden de spelers als helden onthaald. Dit feest ging nog verder in de stad, waar duizenden supporters de straat op gingen. Gezang, getoeter en vuurwerk in het centrum. Bekijk hier de beelden!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.