Voetbal in Oost-Europa

Russische supporters keren terug in de stadions

We zitten op de redactie momenteel met heel veel jaloezie te kijken naar het Russische voetbal. In tegenstelling tot hier stromen daar langzaamaan de stadions weer vol met supporters. Hoewel we natuurlijk wel heel erg kunnen genieten van de beelden rondom wedstrijden bij bijvoorbeeld Go Ahead Eagles of De Graafschap, is er niks zo mooi als volle stadions. Duizenden mensen op de stoeltjes, grote takeldoeken en pyro op de tribunes. Voor ons in Nederland een droom die ver weg lijkt, maar in Rusland inmiddels de realiteit. Daarom verzamelen wij de beste beelden van de Russische tribunes.

Moskou Derby

We beginnen met een heuse derby. De Moskou Hoewel we natuurlijk alle wedstrijden missen, missen we de derby’s misschien nog wel het meest. Het is bijna zelfkastijding om naar onderstaande beelden te kijken van de strijd tussen CSKA Moskou en Spartak Moskou. Het totaal aantal toeschouwers was trouwens 23.000 supporters…

Spartak Moskou
Als thuisspelende ploeg was het natuurlijk de taak van Spartak Moskou om voor een goede sfeeractie te zorgen. Dat lukte. Met meerdere spandoeken die aan weerszijden van het stadion ten toon werden gesteld werd CSKA belachelijk gemaakt. Spartak stond er aan de ene kant op als jager, met aan de andere kant een troep paarden (een bijnaam van CSKA) die worden doodgeschoten. Een mooie sfeeractie!

Bron: Unterwegs-in-Sachen-Fussball

CSKA Moskou
In het uitvak had CSKA ook een actie voorbereid. De vertaling daarvan luidt: “vrienden, hoe laat is het?”. Gevolgd door een doek met “tijd om te winnen!”. Ook staken de rood-blauwen nog wat vuurwerk af.

Bron: Unterwegs-in-Sachen-Fussball & rbworld.org

Zenit St. Petersburg

Zenit St. Petersburg is afgelopen jaren natuurlijk de topclub van Rusland en kan dus ook niet achterblijven in dit overzicht. Onderstaande beelden zijn afkomstig van de wedstrijd tegen Akhmat Grozny. Tijdens deze wedstrijd vierde de Snake Firm van Zenit haar 21-jarig jubileum met twee toffe sfeeracties. Voor dit duel waren er 22.551 toeschouwers toegestaan.

Bron: Landscrona.ru

Afgelopen weekend was het voetbal al weer een stap verder en mocht Zenit zelfs aantreden voor een uitverkocht huis. Om extreem jaloers van te worden. Om het nog wat specialer te maken was de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zelfs bepalend voor het kampioenschap. Een kampioensfeestje voor volle tribunes dus…

Bron: Unterwegs-in-Sachen-Fussball

CSKA Moskou

Ook bij de rood-blauwen uit Moskou wordt met volle teugen genoten van de mogelijkheid tot volle tribunes. Voor het oog van 10.000 supporters rollen de supporters voor de thuiswedstrijd tegen FC Ufa een schitterend tribunedoek uit.

Bron: rbworld.org

Spartak Moskou

Awaydays? Ooh ja, dat is ook nog iets wat bestaat. Geweldig met de maten op weg naar een uitvak. De supporters van Spartak Moskou mochten afgelopen weekend zo’n volksverhuizing meemaken. Met 5.000 supporters werd het stadion van Arsenal Tula compleet overgenomen. Beelden die bijna nostalgisch maken.

Bron: Bron: Unterwegs-in-Sachen-Fussball & fanat1k.ru

Arsenal Tula

Buiten de geijkte topclubs is het natuurlijk ook voor supporters van de kleinere clubs heerlijk om terug te keren in het stadion. Daarom sluiten we dit overzicht af met beelden van het onbekendere Arsenal Tula. Beelden waar de passie vanaf spat!

Bron: Unterwegs-in-Sachen-Fussball

 

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %