Voetbal in Servië

Eternal Derby: een “standaard” onderonsje

Volgens de locals was de Eternal Derby eentje als zovelen, standaard. Als dit de maatstaf is voor de Servische standaard willen we niet weten wat er gebeurd als ze extra hun best gaan doen. Zowel de harde kern van Rode Ster als van Partizan blinken jaarlijks uit in krankzinnig pyro shows en sfeeracties. Verre van de standaard voor ons. Het was zeker de tweede helft weer zo’n gekkenhuis, dat de bloedeloze 0-0 op het veld geen second opviel.

Met In de Hekken Travel inmiddels de derde Eternal Derby van Belgrado. De grootste derby van Europa verveelt geen seconde. De passie op de tribunes is van ongekend niveau dat zelfs een klein dipje bij de ultras er niet toe doet. Geduld is een schone zaak, want die grote pyro shows komen hoe dan ook. Vuurwerk is namelijk wel het laatste waar ze zich in Servië druk om maken. Zowel Delije (Rode Ster) als Grobari (Partizan) maken de dienst uit binnen de club. Op de Balkan klinkt een omroeper die vraagt om geen vuurwerk af te steken dan ook vrij sneu. Arme man.

Ondertussen houdt de interne problematiek bij Grobari aan. De verschillende groepen maken nog altijd elkaar het leven zuur. Letterlijk vechten om de macht waar diverse randzaken aan de orde van de dag zijn. Het gelijke spel was er voor de statistieken. Rode Ster heeft een flinke voorsprong op de aartsrivaal en zal dit seizoen zeer waarschijnlijk de titel pakken. Het kwaliteitsverschil met de rest van de ploegen is dusdanig groot dat ze weinig punten meer zullen verliezen.

Delije – Rode Ster

Grobari – Partizan

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %