FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in PortugalVoetbal in Zuid-Europa

Pracht en praal voor Sporting Clube de Lamego

Voor onze laatste Portugese halte gingen we wat verder weg van Porto. In het district Viseu ligt de bekoorlijke stad Lamego. En wat dacht je… Ook daar is een pracht van een stadion te vinden. Een stadion dat bespeeld wordt door Sporting Clube de Lamego.

Onderdeel van Sporting Portugal

Lamego is een stad barstensvol met authentieke en historische gebouwen en referenties naar lang vervlogen tijden. Een historicus kan hier gerust zijn hartje ophalen onder een stralende zon. Ook het Estadio Municipal Nossa Senhora dos Remedios straalt diezelfde oeroude authenticiteit uit. De oorsprong van het stadion moeten we ook zoeken bij de oorsprong van haar bespeler.

Want in 1934 werden zowel de club opgericht als het stadion opgebouwd. Niet in de staat zoals het zich nu bevindt echter. Sporting Clube de Lamego is de 63ste tak van het grote Sporting Clube de Portugal. Maar zelf zou het nooit diezelfde prestaties evenaren. Wel wisten ze nationaal voetbal te bereiken door de jaren heen. Vooral in de jaren 90 haalden ze hun grootste successen met verschillende seizoenen in de nationale vierde klasse en zelfs twee jaar in de derde klasse.

Op lokaal niveau

De laatste keer dat ze op nationaal niveau speelden was echter in 2012. Vervolgens zakten ze weg naar de regionale reeksen. Daar spelen ze nog steeds. Maar het in 2015 gerenoveerde stadion staat klaar om weer naar de hogere reeksen door te stoten.

Voorlopig was dit onze laatste halte in het wondermooie Portugal. Maar we werden zodanig overdonderd dat we zeker plannen verder op voetbalontdekkingsreis te gaan daar. Tips zijn altijd welkom!

Andere bezoeken gedurende deze trip in Portugal:

Vergane gloriën in Maia, Porto

Leça FC: de underdog in Matosinhos

Het kleine Leixoes met een Europees verleden en een nieuw stadion

Vergeet het Estadio Municipal in Braga – dit is de echte parel

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %