In de videotheek

Het andere Barcelona

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

In 1925 kwam de Spaanse immigrant Eutimio Pérez in Ecuador op het idee om een voetbalclub op te richten en omdat hij zelf uit Barcelona leek het hem wel aardig om zijn club te vernoemen naar zijn favoriete team. Dat het oprichten van Barcelona Sporting Club geen slecht idee was blijkt wel uit de rijke geschiedenis. Barcelona is de populairste club in Ecuador en won maar liefst dertien titels, waarbij aangetekend moet worden dat de laatste prijs in 1997 werd gepakt.

Wanbeleid zorgde ervoor dat de club in 2009 bijna degradeerde, maar dankzij de hartstochtelijke steun van maar liefst 70000 supporters werd dat op het laatste moment voorkomen.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
    Ook leuk om te lezen...
    In de videotheek

    De titel vieren in Ecuador