Against Modern Football

Stop absurde ticketprijzen!

In de vorige ronde van de Champions League moesten ze tegen Shaktar Donetsk. Niet de lekkerste uitwedstrijd om te bezoeken gezien het weer en de situatie in het oosten van Oekraïne. Daarna lekker Barcelona uit, zullen de supporters van AS Roma gedacht hebben. Tot ze hoorden dat alleen het wedstrijdkaartje al 90 euro moest kosten.

De Romeinse supporterskrant Il Romanista schreef een woedende brief aan de voorzitter van Barcelona. Die brief werd opgepikt door zo ongeveer alle media in Spanje. De boodschap kwam hard aan. “Laat zien dat jullie echt meer dan een club zijn en doe wat aan de ticketprijzen.” Doelend op de slogan van de Spaanse club (Mes que un club).

Sequiment FCB

Supportersvereniging Seguiment FCB van Barcelona liet weten het gevoel van de Romeinen volledig te begrijpen en vond 90 euro te veel. De Barcelona-supporters betalen 60 euro voor een kaartje in Rome. Een beetje solidariteit is volgens iedereen, behalve FC Barcelona, wel op zijn plaats. FC Barcelona heeft niet gereageerd op de Romeinse oproep. Waarschijnlijk verandert er niets en worden de kaartjes de volgende ronde nog duurder.

Als het zo doorgaat kunnen alleen nog mensen met een enorm goed gevulde portemonnee naar uitwedstrijden in Europa. Fans van Sevilla en Manchester United moesten namelijk al tot 130 euro betalen voor een kaartje. Bij bijvoorbeeld Cambuur heb je voor dat geld al bijna een seizoenkaart.

Gastvrijheid

Als er wat tegenover zou staan, zou dat de prijs nog een klein beetje goedmaken. Uit ervaring weet ik echter dat de gasten allesbehalve gastvrij worden verwelkomd bij FC Barcelona. Voor je het stadion in mag wordt je al twee keer gefouilleerd, zelfs de stewards hebben wapenstokken. Daarbij krijgt de Guardia Civil zo ongeveer de vrije hand om mensen in elkaar te slaan en op te pakken. Daarbovenop komt nog dat het helemaal bovenin een hoek van het stadion is weggestopt.

Dat de kans groot is dat Roma een pak slaag krijgt van Messi en co maakt het uitzicht voor de fans er alleen nog maar slechter op. Voor 90 euro heb je nu dus de kans om als een crimineel behandeld te worden, bovenin het stadion weggestopt te worden en je ploeg (waarschijnlijk) afgedroogd te zien worden. Al zou een stuntje van AS Roma dit allemaal wel wat mooier maken.

Dus doe wat aan die absurde ticketprijzen en zorg ervoor dat mensen hun club ook over de grens achterna kunnen gaan.

[Headerfoto via Pro Shots / Action Images]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %