Voetbal in Griekenland

Duizenden supporters van PAOK bij het stadion

Afgelopen seizoen eindigde PAOK op de tweede plek in de Griekse competitie. Dit betekent dat ze instromen in de tweede voorronde van de Champions League. Het kan spoken in de heksenketel van Thessaloniki, maar helaas wordt alles zonder publiek afgewerkt. Om hun club toch te steunen in de return tegen Kuban Krasnodar, kwamen zo’n 7.000 fanatiekelingen naar het Toumbastadion!

Bijzondere tweede plek

Het afgelopen seizoen is het raar gelopen in Griekenland. PAOK is zacht gezegd genaaid door de hoge heren van de bond. Op het moment dat PAOK en Olympiakos in volle strijd waren om het kampioenschap, werd de club uit Thessaloniki dubieus gestraft met zeven punten in mindering. Meer daarover is te lezen in dit artikel. Het beste ticket voor de voorrondes ging dus naar de hoofdstad en PAOK mocht zich gaan opmaken voor een aantal zware duels.

PAOK – Olympiakos afgelopen seizoen.

Bekende tegenstanders

Na het kampioensjaar werd PAOK in de play-offs uitgeschakeld door Benfica. Afgelopen seizoen was Ajax te sterk in de derde voorronde en was het fiasco compleet toen Slovan Bratislava wist te stunten in Griekenland. Ook de Europa League was dus einde verhaal. De club van Diego Biseswar was ongeslagen kampioen geworden, maar wist deze resultaten niet de behalen in Europa.

Dit seizoen werd in de tweede voorronde Besiktas over de knie gelegd. In de ronde daarna wachtte het bekende Benfica. Vanwege de lotingen met regels als een champions path, heeft de UEFA het zo gemaakt dat bepaalde teams elkaar vaak tegenkomen. Zo zijn PAOK, Benfica en voorheen Ajax vaak als tweede geëindigd in hun nationale competitie en is te zien dat ze daardoor de laatste jaren meerdere keren aan elkaar zijn gekoppeld in de kwalificatierondes.

In 2018-2019 kwamen de Grieken te kort tegen Benfica, maar dit seizoen maakten ze deze fout niet. Een leeg stadion of niet: een 2-1 overwinning betekende dat de Champions League niet meer ver weg is. Net als in 2018-2019 werden de play-offs behaald.

Geweldige drukte bij het Toumbastadion

Uit de koker kwam FK Krasnodar, de club van ex-Feyenoorder Tonny Vilhena. In Rusland won de thuisclub met 2-1. De steun die de club in de return kan gebruiken, is er dit jaar helaas niet bij. In een leeg Toumbastadion zal PAOK moeten afrekenen met hun Russische tegenstander.

Maar Griekenland zou Griekenland niet zijn als ze hier niets op bedenken. Voor de wedstrijd zijn er zo’n 7.000 supporters die hun weg naar het stadion hebben gevonden. Ter vergelijking: soms speelt het team haar thuiswedstrijden voor ongeveer 15.000 man.

Veel supporters, hard gezang en een flinke dosis vuurwerk: alles was aanwezig. Er miste slechts een ding om een perfecte avond te completeren. Krasnodar won wederom met 2-1 en plaatste zich zo voor de Champions League. PAOK gaat zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League. Het is niet de vraag of de supporters aanwezig zullen zijn. Zullen ze het stadion in mogen of buiten het stadion verzamelen?

Wij bedanken Sebas voor het sturen van verschillende video’s. Geniet hieronder van meer beelden!

https://www.instagram.com/p/CFxTWEgjOma/

https://www.instagram.com/p/CFxJ-YZDF-T/

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %