Voetbal in Nederland

De charme van het bekertoernooi

Het Nederlandse bekertoernooi staat garant voor spektakel. Jaarlijks zien we amateurclubs die profclubs uitschakelen of een dorp dat massaal op een bekerwedstrijd van hun plaatselijke trots afkomt. De eerste ronde van de KNVB-beker levert weer mooie beelden op en die hebben wij hier verzameld!

Na de twee kwalificatierondes in augustus en september zijn grote amateurclubs als Quick Boys, Katwijk en Noordwijk uitgeschakeld. Er zijn nog 25 amateurclubs over in de eerste ronde van de beker. Op de clubs in een Europees hoofdtoernooi na stromen alle betaalvoetbalclubs deze ronde in.

Dinsdag 26 oktober

SteDoCo – FC Utrecht 0-5

SteDoCo uit het Zuid-Hollandse Hoornaar heeft voor deze wedstrijd extra tribunes neergezet. Het dorp met iets meer dan 1.800 inwoners bevindt zich op zo’n 30 minuten rijden van Utrecht. De 2.300 toeschouwers zagen Utrecht met 0-5 winnen.

FC Volendam – FC Emmen 0-3

De huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie ontving het gedegradeerde FC Emmen. Met 2.074 aanwezige supporters is het bekertoernooi in het vissersdorp minder in trek dan de competitie. Ter vergelijking: de maandagavondwedstrijd tegen NAC werd door bijna 5.000 man bezocht.

De 100 Emmensupporters die de lange reis hadden gemaakt vierden na de overtuigende overwinning feest met de spelers.

Sparta Nijkerk – ADO Den Haag 0-2

Op Sportpark De Ebbenhorst nam Sparta Nijkerk het op tegen ADO Den Haag. Met 2.850 toeschouwers was het druk in Nijkerk. Ook hier was het nodige vuurwerk aanwezig. Zo’n 170 ADO-aanhangers namen plaats in het uitvak. In de 76e minuut kwam ADO op voorsprong, waarna het in de 84e minuut werd afgemaakt.

Han Balk schoot de volgende foto’s:

ACV Assen – MVV Maastricht 0-3

In de Drentse hoofdstad zagen 1.350 toeschouwers hoe Mart Remans de thuisploeg met een hattrick uit de beker knikkerde. Bij opkomst van de spelers werd er flink wat vuurwerk afgestoken.

ASWH – Heracles Almelo 1-3

In 2013 was het team van ASWH te gast bij Ajax in de derde ronde van de beker. Dit jaar gaat dat niet meer lukken, want Eredivisionist Heracles was te sterk. In Hendrik-Ido-Ambacht waren 1.500 mensen op het sportpark aanwezig.

SV Spakenburg – FC Dordrecht 3-0

Spakenburg uit de Tweede Divisie rekende makkelijk af met de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Op Sportpark De Westmaat waren 825 toeschouwers getuige van een 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

PEC Zwolle – De Graafschap 4-1

PEC Zwolle boekte haar tweede overwinning op rij. In Zwolle waren er 9.128 mensen op de tribunes. 397 supporters van De Graafschap reisden hun club achterna en lieten zich zien met de onderstaande sfeeractie.

Roda JC Kerkrade – FC Den Bosch 2-1

Dit seizoen eindigde deze ontmoeting in een 7-0 overwinning voor Den Bosch. Dit lieten de Limburgers geen tweede keer gebeuren. 4.500 toeschouwers zagen Roda JC in de 90e minuut het winnende doelpunt maken. Ongeveer 180 supporters zaten in het uitvak.

DVS’33 – FC Eindhoven 2-1

DVS uit de Derde Divisie rekende redelijk snel af met FC Eindhoven. Pas in de laatste minuut werd de aansluitingstreffer gemaakt. 1.027 mensen waren aanwezig bij deze wedstrijd.

Kozakken Boys – Telstar 1-1, 1-2 n.v.

Kozakken Boys heeft vaker een betaald voetbalclub uitgeschakeld en Telstar heeft vaker verloren van amateurs. Telstar kwam in de eerste helft voor na een penalty, maar in de blessuretijd van de tweede helft maakte de thuisploeg gelijk. In de verlenging verslikte Telstar zich niet en werd het winnende doelpunt gemaakt.

Het was druk op het sportpark, waar voorafgaand de wedstrijd een hoop vuurwerk de lucht in ging. In het thuispubliek werden tijdens de wedstrijd op verschillende momenten fakkels afgestoken. Telstar kreeg steun van 30 man.

NAC Breda – VVV-Venlo 1-1, 4-2 n.p.

In het Rat Verlegh Stadion ontving NAC het gedegradeerde VVV-Venlo. Er werd pas om 21:00 afgetrapt en na de penalty’s zijn de bezoekers pas ’s nachts thuisgekomen. De autocombi met verplicht omwisselen weerhield 150 supporters van VVV er niet van om de reis naar Breda te maken.

Woensdag 27 oktober

OSS’20 – FC Twente 0-2

Oss’20 speelde dit duel in het stadion van TOP Oss, aangezien zij uit bij Almere moesten. Twente kwam snel op 0-1, maar wist pas in de blessuretijd de 0-2 te maken.

Westlandia – Excelsior Maassluis 2-5

In Naaldwijk ontving Westlandia uit de Derde Divisie Excelsior Maassluis uit de Tweede divisie. Excelsior Maassluis bekert met overtuigende cijfers door.

Almere City FC – Go Ahead Eagles 0-2

Een affiche dat vorig seizoen ook in de Keuken Kampioen Divisie plaatsvond. 1.730 man kwam op deze wedstrijd af. De supporters van promovendus Go Ahead Eagles hadden een duidelijke boodschap in het uitvak. Op de tweede foto zie je links achter het doel de harde kern van Almere. Het stadion zat zeker niet vol, maar zij waren er wel met een grote groep.

Harkemase Boys – DOVO 1-1, 2-1 n.v.

75o toeschouwers zagen in Harkema de thuisploeg na verlenging winnen. Bij opkomst van de spelers was er pyro achter het doel te zien.

ADO’20 – Barendrecht 2-2, 2-3 n.v.

ADO’20 heeft eerder eens van Almere City en Eindhoven gewonnen in de beker, maar dit jaar zit het er niet meer in. In de allerlaatste minuut ging Barendrecht er met de winst vandoor. 400 mensen bezochten dit duel. Heb je meer foto’s van de wedstrijd? Deel ze met ons!

Capelle – NEC 0-3

Vooraf kwam Capelle in het nieuws, omdat ze wedstrijdtickets alleen in de kantine verkochten en niet online. NEC werd gesteund door 100 man en er was flink wat politie opgetrommeld. Er ging flink wat vuurwerk de lucht in en dit leverde ook van ver buiten het sportpark mooie beelden op!

IJsselmeervogels – Excelsior 0-3

Op de Westmaat kwam Excelsior langs. IJsselmeervogels kon het kunstje van buurman Spakenburg niet nadoen: de Kralingers waren te sterk. 1.550 kaartjes werden er verkocht voor dit duel. Ook hier was vuurwerk te zien!

AFC – Heerenveen 1-2

AFC speelt dit bekerduel op haar vernieuwde Sportpark Goed Genoeg. In 2019 wist AFC zowel Telstar als TOP Oss uit te schakelen. Ze waren wederom dichtbij. Voor het oog van 4.000 toeschouwers (waarvan 500 van de bezoekers) kwam Heerenveen op achterstand. Pas een kwartier voor tijd werd de gelijkmaker gemaakt. Op de foto’s zie je de supporters van Heerenveen die de reis naar de hoofdstad maakten:

GVVV – Sparta Rotterdam 0-2

In de vorige ronde tegen VVOG kreeg GVVV al steun van 700 toeschouwers. Tegen Sparta zat er 2.000 man. Pas in de tweede helft rekende de Spartanen af met GVVV. Op Sportpark Panhuis werd het 0-2.

De Treffers – Rijnsburgse Boys 1-1, 2-2 n.v., 6-4 n.p.

Een kraker tussen twee teams uit de Tweede Divisie, die elkaar in de competitie nauwelijks ontlopen. In Groesbeek scoorden beide ploegen eenmaal in de verlenging, dus moesten er penalty’s aan te pas komen om deze wedstrijd te beslissen.

Fortuna Sittard – TOP Oss 3-0

We schreven eerder al een artikel over het bekertoernooi van TOP Oss in seizoen 2019-2020. Dit seizoen mochten ze het gaan proberen in Sittard. Iets meer dan 3.000 supporters kwamen naar Sittard voor deze bekerpot. Heb je meer beelden van deze wedstrijd? Deel ze met ons!

Achilles Veen – GVV Unitas 4-0

Na een 4-0 overwinning heeft Achilles Veen voor het eerst in haar historie de tweede ronde van de beker behaald. 530 supporters waren hier getuige van. Heb je meer beelden van deze wedstrijd? Deel ze met ons!

Staphorst – Gemert 0-3

Beide clubs komen uit in de Derde Divisie. Staphorst op zaterdag, Gemert op zondag. Zowel in het veld als op het veld spektakel aan de kant van Gemert. 1.000 toeschouwers zagen een flinke pyroshow!

FC Groningen – Helmond Sport 4-0

Twee dagen voor de wedstrijd werd gemeld dat Groningen zo’n 7.600 mensen verwacht voor dit bekerduel, waarvan ongeveer 3.600 medewerkers van ziekenhuizen. Zij mogen gratis naar binnen aangezien deze wedstrijd in het teken staat van het ziekenhuispersoneel.

De supporters van Helmond lieten zich zien met vuurwerk in het uitvak. Met 8.440 aanwezige supporters was het stadion minder dan de helft gevuld, maar het fanatieke vak van Groningen zat vol.

Donderdag 28 oktober

Ajax amateurs – SC Cambuur

Deze pot kwam eerder minder positief in het nieuws. Het is bestempeld als risicowedstrijd en omdat Sportpark De Toekomst hier niet geschikt voor is, zijn supporters van Cambuur niet welkom. Bijzonder, aangezien Cambuur voor hun promotie jarenlang tegen Jong Ajax heeft gevoetbald.

RKC Waalwijk – Willem II 3-0

Onlangs nam Willem II in de Eredivisie de drie punten mee uit Waalwijk. Voorafgaand dit bekerduel waren al wat kleine acties te zien. Tijdens de wedstrijd verzorgden de supporters van RKC een goede pyro, iets wat we de laatste tijd vaker zien in Waalwijk. Op het veld namen de geel-blauwen wraak voor de verloren competitiewedstrijd door de rivaal met 3-0 te vernederen.

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!