Dit seizoen geen vroege uitschakeling, maar de achtste finales van de KNVB Beker voor TOP Oss. AZ-thuis kwam uit de loting nadat O.S.S. ’20 en VV Katwijk werden uitgeschakeld. De supporters hebben van zich laten horen bij deze drie wedstrijden. Een overzicht van het bekertoernooi van TOP Oss! 

Derby in de eerste ronde

Na de kwalificatierondes werd er geloot voor de eerste ronde. Een betere loting is bijna onmogelijk: TOP Oss neemt het ‘uit’ op tegen buurman O.S.S. ’20, slechts drie kilometer verderop. De meegereisde supporters pakken uit met flink wat vuurwerk.

Foto via hcf_toposs (Instagram).

Foto via toposscrazyside (Instagram).

Katwijk-uit

In de tweede ronde werden TOP Oss en Katwijk aan elkaar gekoppeld. Een mooi affiche, gezien Katwijk – uitkomend in de Tweede Divisie – bij haar thuiswedstrijden soms voor evenveel publiek speelt als TOP Oss. De aftrap is om 19:45, maar de harde kern van TOP is ’s middags al in het centrum van Katwijk. Om 18:00 lopen 150 supporters van Oss richting het sportcomplex. Echter hebben de gemeente en politie andere plannen: twee bussen moeten de gemeente verlaten. Zij wonen de wedstrijd niet bij. Zoals op de beelden te zien, is er een hoop politie ingezet om twee bussen terug te sturen.

Foto via toposscrazyside (Instagram).

 

Zo blijven er nog slechts vijftig supporters van TOP over bij de wedstrijd tegen Katwijk. Zij zien hun ploeg wel winnen. Hoewel het met 120 minuten zonder doelpunten niet gemakkelijk gaat, neemt TOP Oss de strafschoppen beter. Met 3-4 als eindstand mag TOP Oss mag zich gaan opmaken voor de achtste finale van de KNVB Beker.

Chicago aan de Maas

Op het nieuws verschijnen berichten dat de kaartverkoop voor de bekerwedstrijd van AZ niet hard gaat, maar vergeleken met andere thuiswedstrijden zit is het drukker dan normaal. Bovendien: de kant van de fanatieke supporters achter het doel is zoals altijd de meest volle tribune. Bij de opkomst van de spelers gaat er een doek omhoog met de tekst ‘Oss, Chicago aan de Maas’. Dit gaat gepaard met vuurwerk achter de tribunes. Ondanks de dichte mist is het doek goed te zien.

Reactie gebeurtenissen in Katwijk

Na een halfuur spelen laat Oss een nieuwe banner zien. ‘Angst regeert, fuck Katwijk’  valt er te lezen. Dit als reactie op het machtsvertoon van de politie in Katwijk. Er volgen zwarte rookbommen en niet veel later een paar fakkels. De boodschap is duidelijk!

Beelden van de acties tegen AZ:

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.