Amateurvoetbal

Quick Boys: Coronawedstrijd vanuit de duinen

De Nederlandse overheid besloot afgelopen week dat er geen supporters bij amateurwedstrijden mogen zijn. De fanatieke supporters van Quick Boys hebben gelukkig een bijzondere troef achter de hand: de duinen. Wij waren erbij en maakten deze toffe foto’s!

Wij zijn de afgelopen jaren vaker bij Quick Boys op bezoek geweest. We hebben play-off duels, kampioenswedstrijden en derby’s meegemaakt. De fanatieke supporters en het prachtige sportpark trekken ons gigantisch.

Quick Boys is het seizoen goed gestart. Negen punten uit vier wedstrijden is een prima seizoensstart. Ook IJsselmeervogels heeft negen uit vier. Wedstrijden tussen Katwijkse en Spakenburgse teams zijn altijd beladen. Ware amateurklassiekers. De lange staat van dienst aan de top van het amateurvoetbal én fanatieke supporters van beide kanten zorgen voor heerlijk intense wedstrijden. Normaal gesproken dan. Niet in Coronatijd. Want deze wedstrijd wordt achter gesloten deuren gespeeld.

Jong en oud verzamelt voor de wedstrijd in de duinen achter sportpark Nieuw-Zuid. Dik honderd man staat daar, met blauw-witte paraplu’s en fakkels. De Dirk Kuyt tribune, neergezet na de transfer van Kuyt van Feyenoord naar Liverpool, blijft vandaag leeg. Wanneer de spelers het veld betreden, ploppen bijna honderd fakkels open. De magische rode gloed vult Nieuw-Zuid. Wat er ook gezegd mag worden: deze supporters van Quick Boys laten ook met corona hun club niet in de steek.

Na een vroege rode kaart voor De Vogels neemt Quick Boys de wedstrijd in handen. Toch duurt het tot een kwartier voor tijd voordat de Blauw-Witten op voorsprong komen. Fernando Lewis is de gevierde man, zeker als hij in blessuretijd ook nog eens de 2-0 maakt.

Sander Wesdijk
Altijd op zoek om de mooiste wedstrijden en stadions vast te leggen met mijn camera. Van het Nederlandse amateurvoetbal tot de tofste wedstrijden over de hele wereld!

Reageren is niet mogelijk.

0 %