Euro 2000

Vooruitblik op kwartfinale Nederland – Joegoslavië

25 juni 2000

Rotterdam – De kwartfinale tussen Nederland en Joegoslavië wordt vanavond gespeeld. Na drie overwinningen is Oranje top favoriet. Een vooruitblik op de kwartfinale tegen de Joegoslaven. 

Deze zomer zakken Kralj, Djorovic, Dukic, Mihajlovic, Jugovic, Stankovic, Stojkovic, Kezman, Kovacevic, Mijatovic, Milosevic en enkele van hun vrienden af naar Sint-Katelijne-Waver. Het kleine Belgische stadje wordt gekozen als trainingsaccommodatie voor de aankomende tegenstander van Oranje.

De eerste wedstrijd van Joegoslavië was  één van de meest in het oog springende affiches van Euro 2000: Slovenië – Joegoslavië.  Slovenië en Joegoslavië, tot negen jaar terug waren deze landen nog één. Gisteravond stonden beide landen tegenover elkaar.

De Joegoslaven overleefden uiteindelijk de poulefase. Zij het wat minder makkelijk dan Oranje. Na de tweede overwinning van het Nederlands Elftal ontstond een waar volksfeest in Rotterdam. Turken, Surinamers en Nederlanders, noem het maar op. Een smeltkroes van culturen vierde samen de overwinning van Oranje. De ME stond al klaar, maar Rotterdam was duidelijk: ”we willen geen rellen”. Enkele dagen later moest ook Frankrijk eraan geloven: Nederland gaat door na drie overwinningen in de groepsfase!

Een Nederlandse hooligan aan het woord vertelt in ”deleted scenes uit de Rebellen van de Bunnikside’‘ dat ze  tijdens de groepsfase van het EK tot dusver optrokken met Utrecht, Den Haag, Groningen, NEC, Twente en Willem II. P, vertelt over de voorbespreking in een restaurant in Nieuwegein: “We waren daar met vertegenwoordigers van Den Haag, Groningen, NEC, Twente en Willem II aanwezig. Ajax mocht niet mee, maar wilde zelf ook niet. De Rotterdammers zouden ook komen, maar die hebben op het laatste moment afgezegd. Feyenoord stelde zich in de voorbesprekingen nogal vreemd op.”

Oranje is topfavoriet voor het duel met het geroutineerde Joegoslavië. De Kuip is stijf uitverkocht voor de kraker wedstrijd tussen Nederland en Joegoslavië. Nederland is er klaar voor!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %