Euro 2000

Bijzonder affiche Euro 2000: Slovenië – Joegoslavië

13 juni

Charleroi – Het was één van de meest in het oog springende affiches van Euro 2000: Slovenië – Joegoslavië.  Slovenië en Joegoslavië, tot negen jaar terug waren deze landen nog één. Gisteravond stonden beide landen tegenover elkaar. Christoph Beutenmüller was met zijn beste vriend, van Sloveense afkomst, aanwezig bij de wedstrijd. Wij blikken met hem terug op een historische wedstrijd.

Euro 2000: Slovenië – Joegoslavië

”Mijn beste vriend Stefan en ik zijn beide fanatiek supporter van SC Freiburg. Stefan is van Sloveense afkomst. Slovenië – Joegoslavië is dus een speciale wedstrijd voor hem. Er was nog een reden die deze wedstrijd extra speciaal maakte. Milan Pavlin, spelend bij SC Freiburg, zit bij de selectie van Slovenië.

We huurden een auto om van Freiburg naar Charleroi te rijden. Het plan was om diezelfde nacht weer terug te rijden. Een roadtrip van duizend kilometer in 24 uur. Het zou mijn eerste EK-ervaring worden.”

”Eenmaal in Charleroi aangekomen, merkten we dat de sfeer vooral gezellig en vriendelijk was. Dat ondanks de politieke en historische geschiedenis die beide landen met elkaar hebben. Wellicht was de vriendelijke sfeer ook te danken aan de grote hoeveelheid neutrale toeschouwers.”

Lees ook: Relletjes in Brussel, Belgie wint eerste wedstrijd EURO 2000.

”De wedstrijd zelf was fantastisch. Slovenië kwam absoluut verrassend met 3-0 voor! ”Onze” Milan Pavlin maakte de 2-0. Uiteindelijk kwamen de Joegoslaven toch nog terug tot 3-3. Helaas, haha!”

Een paar uur voor Slovenië – Joegoslavië verloor Spanje verrassend met 0-1 van Noorwegen.

Lees ook: Vlaamse parel is trainingscomplex Euro 2000 Joegoslavië
Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %