Voetbal in Turkije

Rambo

Je hebt gekken en je hebt gekken. Veel gekker dan de Fenerbahçe-fan die bekend staat onder de naam ‘Rambo’ gaat het waarschijnlijk niet worden.

In 2007 verstopte hij zich dagenlang onder een reclamebord in het stadion van Galatasaray. Toen de wedstrijd op het punt van beginnen stond sneed hij de advertentie open en sprintte hij naar de middenstip, om voor de ogen van een volgepakt stadion een Fenerbahçe-vlag op de middenstip te planten. Spelers en stewards hield hij van zich af met een kebabmes.
Revanche voor de vlag die Galatarasay-trainer Graeme Sounness – tot op heden niet veilig in Turkije – in 1996 in het stadion van de geelblauwen plantte.

Prettig gestoord is anders, en daarom werd Rambo dan ook opgenomen in een inrichting. Daar wist hij echter te ontsnappen: de derby met Galatasaray stond op het programma. En passant deed hij mee aan de marathon in Istanbul, die hij wist te winnen door op meerdere punten het parcours af te snijden. Nadat hij de prijs in ontvangst had genomen verdween hij zo snel hij kon.

Rambo is inmiddels 63, wordt regelmatig opgenomen in inrichtingen, maar weet telkens weer te ontsnappen. Ondertussen is hij, vooral door het planten van de vlag op vijandelijk terrein, onsterfelijk onder Fenerbahçe-supporters. Opvallend genoeg weet de club zijn daden ook wel te waarderen. Rambo kan iedere wedstrijd van zijn club gratis bezoeken.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %