In de videotheek

Souness van Ulubat

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

We houden wel van trainers die zich in een emotionele opwelling gaan gedragen als supporters. Graeme Souness, trainer van Galatasaray won in 1996 de bekerfinale van aartsrivaal Fenerbahçe. De finale ging over twee duels en de ploeg van Souness zou de beker uiteindelijk pakken in het stadion van Fenerbahçe. De overwinning op het veld van de aartsvijand alleen was nog niet genoeg voor Souness…

De actie leverde Souness bij de fans van Galatasaray de bijnaam ‘Souness van Ulubat’ op en deze naam verwijst naar een beroemde soldaat die de vlag van het Ottomaanse rijk plantte na de verovering van Constantinopel in 1453. Dat hij bij Fenerbahçe niet zo populair is hoeven we niet uit te leggen natuurlijk.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: de messenset van Sneijder

  In de actualiteit

  Galatasaray SK: De leeuwen brullen

  In de actualiteit

  Een middelvinger naar Terrorisme

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 43)