Groundhopping

Groundhopping: MSV Duisburg – 1. FC Köln

Weet je wat het leuke is aan voetbal? Duitsland. Of je nu een wedstrijd op hoogste niveau bijwoont of  in de 2. Bundesliga. Duitsland verveelt nooit.

Onderweg

Het heeft mij exact 4.30 uur gekost om een kleine 160 km af te leggen naar Duisburg. Dat er van een logistiek complot gesproken kan worden is zeker niet overdreven. Het is een beetje hetzelfde als een twaalfjarige jarige snotter die thuis komt met een onvoldoende voor wiskunde. “Maar mama, echt iedereen is gezakt voor wiskunde.”

Ik was dus lang niet de enige die zijn stuur heeft liggen opeten onderweg naar de Schauinsland Reisen Arena. Gevolg? Er werd besloten om de aftrap een beetje te verlaten. Alsof dat kwartiertje genoeg was voor mij. Een lang verhaal kort, ik ben binnen geraakt tijdens minuut 30. Drie goals gemist. Fuck my life.

Sportief gezien…

staat Keulen netjes op nummer 1 in de 2. Bundesliga. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg lijkt het erop dat “Die Geißböcke” klaar zijn om zich op te maken voor een seizoen op het hoogste niveau in Duitsland. De kloof op nummer 2, HSV Hamburg, bedraagt zes punten. Op bezoek bij de jongens van Duisburg, die laatste staan, zou het op papier een hapklare brok moeten zijn om de drie punten huiswaarts te nemen. Maar in voetbal kan alles.

“Wir haben Heimspiel in Duisburg!”

Mijn ticket (voor het bezoekersvak!) heb ik kunnen regelen met David. Een Nederlander uit Deventer. Trouwe fan van FC Keulen, seizoenskaart en 20 jaar dienst inbegrepen. Toen ik het stadion binnenkwam stond het al 2-1 voor de thuisploeg, meteen ook de ruststand. De 2de helft begon furieus, de bezoekers uit Keulen scoorde maar liefst driemaal in nog geen 7minuten tijd! Meteen een 2-4 voorsprong.

“Heimspiel in Duisburg! Wir haben Heimspiel in Duisburg!”

Het bezoekersvak, dat met 6.000 man gevuld was zorgde voor een heerlijke sfeer. Zoals we wel vaker in Duitsland zien zaten er ook bezoekende fans in de thuisvakken. Ik schat een 3.000man, als het er al niet meer waren. Ik ben geen wiskundig genie, weet je wel.

De wedstrijd zelf ging goed op en af, met kansen voor beide ploegen. Men zou het durven vergeten dat Duisburg op de laatste plaats staat. En dat was dus wat Keulen perfect deed. Tijdens een vrije trap miskeek de doelman van Keulen zich en de 3-4 stond op het scorebord. Met nog een goede 20 minuten te gaan kon dus nog alles.

En zo geschiedde. Tien minuten voor tijd tikte de thuisploeg nog de 4-4 eindstand binnen! Ondanks er in het klassement weinig verandert (Keulen loopt een puntje extra uit op Hamburg, Duisburg geeft de rode lantaarn door aan FC Ingolstadt) is MSV Duisburg misschien wel de morele winnaar om een degradatie naar 3. Bundesliga te vermijden.

Bart van de Peer
Ondanks alles ben ik fan van zuipen, cultuur en voetbal. In that order. Fiere erevoorzitter van FC Eulegoem, spelend in de voorlaatste klasse van het Belgische cafévoetbal. Ik onderhoud zelf ook een blog waarin mijn alter ego ”de essentiële Bart van Vlaanderen” de bovenhand neemt.

Reageren is niet mogelijk.

0 %