Voetbal in Nederland

Dit was de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC

In de 106e bekerfinale namen Feyenoord en NEC het tegen elkaar op. De Kuip was weer het decor van meerdere tifo-acties en pyroshows. Uiteraard zorgde dat, zoals elk jaar, voor een hoop mooie beelden!

NEC bereikte de finale nadat achtereenvolgend Roda JC, GVVV, Go Ahead Eagles, ADO en Cambuur werden uitgeschakeld. Feyenoord stroomde vanwege Europese wedstrijden later in en ging door ten koste van FC Utrecht, PSV, AZ en FC Groningen.

Beide clubs namen alle beschikbare kaarten af. In aanloop naar de finale besloot de KNVB de parterrevakken dicht te laten.

180 bussen vanuit Nijmegen

180 bussen vertrokken in de middag vanuit Nijmegen. Voor vertrek werden er fakkels afgestoken en onderweg stonden er op verschillende viaducten boven de weg andere supporters de bussen uit te zwaaien.

Tifo bij opkomst

Bij de opkomst van de spelers waren er achter beide doelen grote doeken te zien. De tifo van NEC was een opvolger van de acties in de vorige rondes.

Aan Rotterdamse zijde was hier en daar wat groene rook te zien, al bleek later dat dit slechts een opwarmertje was voor het vuurwerk dat zou volgen!

Vuurwerk op de tribunes

In de twaalfde minuut begonnen de supporters van Feyenoord met de eerste grote vuurwerkactie.

Vervolgens liet het antwoord van de aanhang van NEC niet lang op zich wachten! De wedstrijd werd vanwege de rookontwikkeling even onderbroken.

Foto’s via Pim, dank!

Wedstrijd stilgelegd

Na rust lieten de Rotterdammers zich opnieuw zien met een pyro-actie.

Echter gooide een supporter van Feyenoord een fakkel naar beneden en kwam deze terecht op een doek. Daarna ontstond er een brandje, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd en de spelers naar binnen moesten.

Nog één doek

In de blessuretijd ging er aan Rotterdamse zijde nog één doek omhoog. Het doek met de tekst ‘Ja, zo gaat dat met die dromerij. Dromen gaan ook weer zo snel voorbij’ is stukje tekst van een lied van André van Duin en een reactie op de acties die NEC heeft gehad gedurende het bekertoernooi. Eerder hebben supporters van Feyenoord tientallen posters van André van Duin in Nijmegen opgehangen.

Deze bekerfinale is ongetwijfeld geslaagd, want beide supportersgroepen pakten uit met meerdere acties.

Lees ook:

Bekerfinale 2019: Honger, passie en veel pyro!

Eerste Paasdag, tijd voor de 103e bekerfinale

Terugblik bekerfinale 2018: AZ – Feyenoord

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %