Voetbal in Nederland

‘Parterrevakken dicht bij bekerfinale’

Volgens 1908.nl is de KNVB druk bezig met de stoeltjesverdeling voor de bekerfinale en dit kan nog wel eens zeer ongunstig gaan uitpakken voor de vakken W en Z in De Kuip.

Parterrevakken gesloten

Het duel, dat om 18:00 uur van start gaat, zal mogelijk zonder de vocale steun van supporters in de vakken W en Z plaatsvinden. De KNVB is van plan de parterrevakken aan de lange zijden van het stadion gesloten te houden en besluit daarnaast geen veiligheidsnetten op te hangen.

Feyenoord streeft ernaar om zoveel mogelijk supporters in zowel de gele als de blauwe sectie van het stadion te plaatsen, terwijl NEC tevreden lijkt met plaatsing in de groene sectie. Met het oog op veiligheid wil de KNVB de parterrevakken sluiten om te voorkomen dat er voorwerpen op het speelveld kunnen worden gegooid.

Geen netten

Een belangrijk doel voor de KNVB dit jaar is om helemaal af te zien van het plaatsen van netten rondom het veld tijdens de bekerfinale, iets wat in de edities van 2019, 2022 en 2023 nog wel het geval was. De finales van 2020 en 2021 werden daarentegen verstoord door de COVID-19 pandemie.

Het blijft onzeker of de vakken X en Y volledig benut zullen worden. De verwachting is dat er tijdens de bekerfinale ruimte zal zijn voor maximaal 40.000 supporters.

Vorig jaar ook gewoon geen netten

Een interessant feit is dat de bekerfinale van vorig jaar tussen PSV en Ajax nog zonder problemen kon doorgaan met publiek en zonder de inzet van netten langs de parterretribunes aan de lange zijden van het stadion.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %