Fotoreportages

Terugblik bekerfinale 2018: AZ – Feyenoord

De Nederlandse bekerfinale is op gebied van sfeer een van de hoogtepunten van het seizoen. Vaak reizen meer dan tienduizend supporters van beide finalisten naar Rotterdam en zien we beelden van tientallen bussen, veel pyro en mooie tifo-acties. In 2018 vond de 100e finale plaats: AZ tegen Feyenoord!

Weg naar de finale

Feyenoordsupporters hoefden dit bekertoernooi niet ver te reizen: elke wedstrijd, inclusief de finale, werd in De Kuip gespeeld. In de kwartfinale werd PSV op een nederlaag getrakteerd en in de halve finale werd er met een 3-0 eenvoudig naar huis gestuurd. De supporters van AZ mochten wel wat kilometers maken. De Alkmaarders lootten onder andere uitwedstrijden bij Fortuna Sittard en MVV Maastricht. AZ stond in 2017 al ook al in de finale, terwijl Feyenoords laatste finale in 2016 plaats vond. De laatste training voor de bekerfinale kregen de spelers van AZ in het AFAS Stadion een steuntje in de rug:

Daar waar Feyenoorders die een kaartje wilden werden getroffen door een loting, werden AZ’ers getroffen door een lastig kaartverkoopsysteem. Alleen clubcardhouders die een wedstrijd hebben bezocht in seizoen 2017-2018 hadden aankooprecht voor de finale. Dit klinkt als een niet verkeerde en begrijpelijke wijze, maar het is niet vanzelfsprekend dat de trouwe aanhanger zijn clubcard heeft gebruikt. Supporters die bijvoorbeeld duels tegen Heracles, VVV en zelfs PSV hebben bezocht, hadden namelijk helemaal geen clubcard nodig om die wedstrijden te bezoeken.

Ondanks dat wist AZ bijna alle kaarten te verkopen en vertrokken er honderden bussen naar De Kuip. De kaarten aan Feyenoords zijde gingen ook allemaal over de toonbank. Zij konden voor deze ’thuiswedstrijd’ gewoon op Varkenoord het startsein geven voor een mooie dag.

Sfeer

De Kuip op een warme lentedag blijft een prachtig decor voor de bekerfinale. Het stadion zat al vroeg vol en de sfeer zat er goed in voorafgaand het duel. Er werd een hoop vuurwerk afgestoken bij de opkomst van de spelers. Beide groepen hadden een mooie tifo voorbereid. De wedstrijd viel tegen, maar gelukkig kwam er vanaf de tribunes genoeg geluid. Geniet van de beelden!

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %