Vorig week schreven we al over de nieuwe documentaire over de ‘Bosvechters’ van FC Utrecht op Videoland en ondanks dat dit voor de net wat fanatiekere supporters smullen geblazen is, klinkt er vanuit andere harde kernen en de Bunnikside ook kritiek. De documentaire zou de aandacht onnodig vestigen op iets dat tot op heden nog niet echt bekend was bij het grote publiek en dat had eigenlijk zo moeten blijven.

Kritiek andere clubs

In de afgelopen week waren er openlijk twee acties te zien van supporters van andere clubs. Zo liet zowel Vitesse als MVV een vergelijkbaar doek zien met een boodschap aan UHF:

Spandoek van Vitesse-supporters

Doek bij MVV

Via wat berichten op onze socials liet ZWH (Zwolle) ook weten niet blij te zijn met Utrecht omdat ze pas net komen kijken in de scene en het verre van handig is om zo naar buiten te treden.

Ook Bunnikside niet blij

In het AD laat een spreekbuis van de eigen Bunnikside weten dat er binnen FC Utrecht nu tweespalt is ontstaan binnen Utrecht Hooligans Forever over de documentaire: “Een deel van die groep vindt het niet fijn dat het nu op straat ligt. Het ondergrondse is er dan af. Dat kan een gevaar zijn voor de toekomst van het bosvechten.”

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.