Op 3 september verschijnt de documentaire ‘Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever’ op Videoland. Zoals de titel al doet vermoeden is er veel aandacht voor de internationaal bekende bosgevechten tussen supportersgroepen.

Project U laat dit fenomeen zien vanuit het oogpunt van UHF (een samensmelting van drie generaties bij FC Utrecht) met de gevechten zelf, maar ook trainingen en gesprekken met deskundigen.

De docu, ‘Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever’, gaat over de regels van de gevechten zelf, maar ook over hoe afspraken tot stand komen. Ook vraagstukken over de illegaliteit van de gevechten en wie er nu daadwerkelijk goed zijn in het bos komen te sprake.

Je hebt helaas wel een abonnement nodig op Videoland om ‘Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever’ te kunnen zien, maar je kunt het ook eerst twee weken proberen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.