Voetbalsupporters

Top 16 Nederlandse en Belgische hooligans voor bosgevechten in 2023

December is natuurlijk de lijst van de maandjes. Tijd om terug te kijken op alles wat geweest is en overzichtjes te maken van de beste en de slechtste. Zo komt GruppaOF, hét Instagramaccount voor al uw hooliganzaken, ook met een jaaroverzicht. Een top 16 Nederlandse en Belgische hooligans, specifiek gericht op de resultaten die in het bos behaald werden.

De wereld van bosgevechten is voor veel mensen een schimmige. Iets wat zich afspeelt ergens op een afgezonderde locatie, zonder beelden met vaak alleen een achteraf genomen groepsfoto als zichtbaar bewijs. Veel wordt hiervan online gepost met uitslag, maar regelmatig vinden er ook gevechten plaats waarbij de uitslag binnen kleinere kring blijft. Bij GruppaOF zijn alle gevechten van dit jaar meegenomen, wat geleid heeft tot de volgende ranking:

1. Feyenoord
2. Ajax
3. Utrecht
4. Anderlecht + La Louvière
5. Charleroi
6. Royal Antwerp + Willem II
7. PEC Zwolle + Rot-Weiss Ahlen
8. KRC Genk + Fortuna Sittard
9. FC Dordrecht
10. KV Kortrijk
11. Club Brugge
12. FC Den Bosch
13. ADO Den Haag
14. FC Groningen + Beerschot
15. Roda JC + Alemannia Aachen
16. Cambuur Leeuwarden

Feyenoord, Ajax en Utrecht

Een volledig Nederlandse top 3 dus, waarbij ook nog eens mag worden aangetekend dat deze alle drie de positie hebben behaald zonder gebruik te maken van een bevriende club. Feyenoord (die dit Europese jaar gebruikte om onder meer te winnen van Celtic (2x) en Atletico Madrid) pakt niet geheel verrassend de eerste plek. Van Ajax zijn vrijwel geen uitslagen online verschenen dit jaar, waardoor de tweede plek voor veel mensen als een verrassing komt. De top 3 wordt afgemaakt door FC Utrecht, een groep die pas sinds enkele jaren actief is in het bos, en qua resultaten met o.a. winst tegen de Duitsers van Aachen, PSV en Groningen een indrukwekkend jaar heeft gedraaid.

Verder mag Charleroi trots zijn op de plek in de top 5, behaald zonder gebruik te maken van buitenlandse vrienden. Voor mensen die zich niet verdiepen in de bosgevechten zal FC Dordrecht op de negende plek misschien de grootste verrassing zijn, maar in het bos heeft Dordrecht al jaren een goede groep. Dit jaar werd er bijvoorbeeld een 7 tegen 7 gewonnen van Schalke 04. Het blijft natuurlijk allemaal subjectief (gezien ook de 150 comments op de Instagram-post van Gruppaof) maar toch mega-interessant om te zien!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %