FotoreportagesVoetbal in Italië

Maradona Murales en SSC Napoli in de straten van Napels

Napels is een echte voetbalstad en Diego Maradona is daar een god. Wie de stad bezoekt, vindt genoeg verwijzingen naar de voetbalclub en de voetballegende. Muurschilderingen, graffiti, foto’s en sjaaltjes: noem het maar op. Je komt het overal tegen!

Bij Napoli maakte Maradona zichzelf een legende. Hij had een groot aandeel in de tot dusver enige twee kampioenschappen van de club. Maradona speelde er zeven jaar alvorens hij na een jaar in Sevilla weer terug naar Argentinië ging.

Quartieri Spagnoli

In de smalle straatjes van deze wijk is verreweg de meeste voetbalgerelateerde kunst te zien. Dit loopt uiteen van graffiti op de hoek van de straat tot papieren kunstwerken en voetbalshirtjes van Napoli aan de waslijn tot een geheel Maradona-altaar.

Maradona Murales

De Maradona Murales bevinden zich ook in de wijk Quartieri Spagnoli. De exacte straat is Via Emanuele de Deo, je kan het hier vinden. In de straten eromheen is ook een hoop voetbalgekte te zien, dus loop vooral wat rondjes in de buurt van deze straat! 

De voetbalgekte beperkt zich niet alleen tot het straatbeeld. Loop een willekeurig café of restaurant in en de kans is groot dat ze er een foto van Pluisje hebben hangen of iets van SSC Napoli hebben staan. De souvenirwinkels staan vol met spullen met Maradona erop. Dit is bijna alles wat je maar kan bedenken, zoals beeldjes, foto’s, sleutelhangers, shirtjes en aanstekers.

Voor de grootste fans van Maradona is Bar Nilo een aanrader. Dit knusse cafeetje is compleet ingericht met Maradona-attributen en heeft zelf een lok van hem in een potje. De straat waarin het zich bevindt zit ook vol met kraampjes en winkels die van alles van SSC Napoli verkopen. Zocht je al eens naar wc-papier met het logo van Juventus? Dan zit je in Napels goed!

Stadion Diego Armando Maradona

Na zijn dood in 2020 werd het stadion van Napoli vernoemd naar Maradona. Op grootse wijze werd hij door de supporters buiten het stadion vereerd:

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %