FotoreportagesGroundhoppingVoetbal in BelgiëVoetbal in West-Europa

Goed verstopte non league in Mechelen

Na lower league in volle WK dagen, kunnen we natuurlijk niet anders dan ook langs non league te gaan. Zoals het een non league betaamt, moeten we voorbij woonwijken om uiteindelijk naast een drukke baan terecht te komen. Een verscholen voetbalveld dat alleen te vinden is als je weet waar je naartoe rijdt.

Jeugdig begin

Mechelen, in België, telt meer voetbalploegen dan alleen het grote KV Mechelen en het befaamde Racing Mechelen. VK Albatros spreekt niet alleen wat betreft locatie tot de verbeelding, maar de naam zelf doet ook wat wenkbrauwen fronsen. Een club die is opgericht voor de lokale gemeenschap. Een club die intussen ook al wel wat watertjes moest doorzwemmen.

Het begon allemaal in 1970. Dat jaar startte een competitie voor jeugdclubs waar de buurt alle jongeren in VK Albatros verzamelde. Zonder een vast veld en zonder een echte vereniging te zijn, gingen ze zo toch enkele jaartjes door. Tot ze in 1973 besloten officieel lid te worden van de Koninklijke Katholieke Sportfederatie van België en dus ook officieel als VK Albatros door het leven te gaan.

Eigen stekje

Na vijf jaar in Walem gespeeld te hebben, verhuisden ze in 1978 naar Sint-Katelijne-Waver. In 1984 uiteindelijk volgde een laatste verhuis. Naar de plek waar ze uiteindelijk van bij de start al thuis hoorden. Achter de lokalen van VK Albatros stelde de stad een sportterrein ter beschikking waar uiteindelijk het voetbalveld terecht kwam. In de topjaren van het Mechelse voetbal (eind jaren 80) wist VK Albatros ook tot tweemaal toe de Beker van Mechelen binnen te halen.

In 1992 krijgt VK Albatros de kans van eigenaar Kerkfabriek om zelf de lokalen uit te baten en dankzij diezelfde eigenaar kijkt de club het leven financieel positief tegemoet. Zelfs na enkele coronajaren. Intussen bereiden ze zich voor op hun 50-jarig jubileum, hebben ze het koninklijk predicaat aangevraagd en spelen ze met twee eerste elftallen in twee verschillende liga’s. En hun charmante stadion delen ze met FC Flamingo’s. Hopelijk op nog eens 50 jaar voor het (nieuwe) KVK Albatros!

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %