Voetbal in België

VV Adler wordt KV Mechelen

Corona hakt er stevig in. Ploegen hebben het moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen en de gevolgen worden meer en meer zichtbaar. Sommigen gaan een fusie aan. Andere stoppen hun activiteiten. En waar activiteiten worden gestopt, worden kansen gecreëerd voor andere teams.

Van A stadion naar oefencomplex

Zo zal er binnenkort een typisch non league groundje in België verdwijnen. Het is net geen lost ground, maar het scheelt niet veel. De velden van VV Adler zijn enkele weken geleden verkocht aan de grote buren van KV Mechelen. Die laatste wil van het terrein hun nieuwe trainingscomplex maken en zal alles wat er nu staat dus platgooien.

Enigszins is dit jammer te noemen. Eén van die typische lower league grounds gaat weer verdwijnen. Maar de eigenaars hebben zelf te kennen gegeven dat ze meer dan opgelucht zijn dat dit nog steeds voetbalgebied zal blijven. Jeanine en André (hoe charmant kan het worden?) hebben meer dan 40 jaar voetbalplezier gehad op het terrein. Zij waren van bij de opstart van VV Adler het gezicht van de club en het veld.

Kiekeskot

Samen richtten ze in 1974 VV Adler op, nadat hij al actief was als speler bij de buren van SK Keerbergen en Nieuwendijk. Diep verscholen in de Rijmenamse velden werd VV Adler uitgebouwd. Ze sloten zich nooit aan bij de Belgische voetbalbond, maar bleven actief bij lokale verbonden. Maar de hele pandemie hakte er stevig in bij de ploeg en er is besloten niet meer terug op te starten met het team. VV Adler is niet meer dus.

Interessant om weten is hoe ze eigenlijk op de naam VV Adler zijn gekomen. Bij de opstart was er nog niet meteen een echte naam afgesproken. Toen ze zich wilden aansluiten bij een lokaal verbond, stelden ze Kiekeskot voor. Genoemd naar een gelijknamig café en frituur in de buurt. De bond accepteerde de naam echter niet wegens te ludiek. De ploeg koos dan uiteindelijk de naam van het bier dat in de kantine getapt werd; Adler.

Real… uit Putte

Daarnaast waren ze ook nog zodanig gastvrij dat andere clubs ook altijd gebruik mochten maken van hun terreinen. De meest recente was Real Putte die al enkele jaren gebruik maakte van de VV Alder velden. Zij verhuizen binnenkort naar Sint-Katelijne-Waver en maken de weg voor KV Mechelen helemaal vrij.

Je kan alle artikelen van Pitchd natuurlijk ook lezen op de Pitchd website, zoals dit artikel hier.

PitchD.TV
Wij zijn PitchD.TV. Voor In de Hekken maken we zowel foto- als videoverslagen. Neem een kijkje op ons Instagram of Facebook account voor veel meer!

Reageren is niet mogelijk.

0 %