Fotoreportages

Backdrop FC: adembenemende voetbalomgevingen

Nieuwe voetbalstadions worden tegenwoordig weggestopt op een of ander industrieterrein. Je moet drie knipperen en nog eens goed kijken om jezelf te realiseren dat een voetbalstadion ziet. Vaak lijken ze een of ander hip kantoorgebouw of modern winkelcentrum. Nee, daar zal je de charme van het voetbal niet vinden. De populariteit van het voetbal heeft ook een hele positieve kant. Het wordt letterlijk o-ve-ral gespeeld! Dat zorgt er voor dat men kan ballen op de meest adembenemende locaties. Die brengen we onder in Backdrop FC.

Als ik zeg Henningsvaer zal nog niet bij iedereen lampje gaan branden. Voeg daar Lofoten, Noorwegen, aan toe en meer mensen zullen al een idee krijgen. Het voetbalveld zelf is niet bijzonder. Een kunstgrasveld van een amateurvereniging. De locatie is echter fenomaal. Gelegen op een eiland in de oceaan met de omringende eilanden van de Lofoten en de ruige Noorse bergen op de achtergrond. Steevast benoemd tot één van de mooiste voetballocaties ter wereld.

Backdrop FC

Bergen, kastelen, mooie landschappen, kerken of zelfs een kerncentrale. Voetbalvelden liggen zo ongeveer letterlijk in elke omgeving. De één prachtig waar je naar blijft kijken, de ander vooral bijzonde met een verhaal. Als voetballiefhebber is het een leuke manier om je omgeving te ontdekken. Een simpel voetbalveld of stadionnetje is misschien in de eerste plaats niet zo interessant, maar zodra een grote besneeuwde bergtop in de achtergrond opdoemt stop je toch even. En zo lig je ineens plat op je buik op de middenstip te proberen het totaalplaatje vast te leggen.

Het mooie is dat er geen regels zijn voor een backdrop foto. Elk decor ademt een bepaalde sfeer. Vertelt een eigen verhaal. Iets mooi vinden is natuurlijk iets persoonlijks. Daag jezelf vooral ook eens uit om een ander perspectief te pakken. Ga iets hoger staan of juist door de knieën wat het resultaat van je foto misschien wel veel beter maakt. En het is juist leuk om, wanneer je in een prachtige omgeving rijdt, bewust op zoek te gaan naar een voetbalveld in de omgeving. Kan je wel eens met geweldige voetbalherinneringen thuiskomen. Als je geluk hebt, wordt er net een balletje getrapt.

Een selectie Backdrop FC foto’s uit mijn eigen archieven:

Rondje In de Hekken redactie

Ook binnen onze redactie zijn mooie of enerverende backdrops populair. Het voegt toe aan de sfeer, aan de voetbalbeleving. De diversiteit in de kijk op voetbal straalt van de foto’s af en dat maakt het ook zo leuk.

023 on Tour

Stefan van Leeuwen

Danny Otto

Lars Smit

Inzendingen

Net als bij Floodlight Friday vragen we jullie om de mooiste backdrop foto’s in te sturen. Ook dat zijn stuk voor stuk prachtige platen. Onze dank gaat dan ook uit naar Sem Karsten, Ronald Schutte, Maarten van Esch, AJ de Haan, Klaas Sjoerd de Vries en Tom Verschoor.

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Reageren is niet mogelijk.

0 %