Actueel

Wel of geen trommels?

Is het slaan op een trommel om het gezang in het stadion te ondersteunen mooi of storend? Wij weten uit persoonlijke ervaring dat de meningen op dit gebied nogal verdeeld zijn en nadat we gisteren een link plaatsten naar een artikel van tegenhetmodernevoetbal.nl waarin stond dat Groningen-supporters geen trommel mee naar binnen kregen in Den Haag kregen we digitale post van een fanatieke Den Haag supporter die wat kritiek heeft op de trommelaars.

Ik weet niet wat precies de reden voor het trommelverbod is maar ik heb wel een vermoeden en ik weet wel dat wij (de supporters van Den Haag) daar heel erg blij mee zijn.

U moet weten, wij komen uit de eerste divisie. Daar heb je hordes met clubs met een fanatieke, maar kleine aanhang. Groepjes van maximaal 15 man die in hun thuiswedstrijden (zoals het hoort) fanatiek staan te zingen en sfeer maken en daarbij een grote trommel gebruiken. Die trommel overstemt alles en iedereen waardoor je dus 90 minuten lang enkel en alleen de trommel hoort.

Mijn mening is dat de trommel in dit geval zijn doel voorbijstreeft. Het gezang ondersteunt de trommel en niet andersom (zoals het hoort). Je hoort 90 minuten lang alleen maar het geboenk van die trommel en niets anders. Dit heeft al heel veel uitwedstrijden van mij verpest. Bij onze thuiswedstrijden was het nog erger, in het meest gunstige geval komt de helft van het fanatieke groepje van die desbetreffende clubje mee en altijd die enorme trommel. Ze staan 90 minuten lang met z’n 10’en te trommelen om hun clubje aan te moedigen. Alles en iedereen werd overstemd door dat gedreun, hoe veel geluid je ook maakte altijd hoorde je die rot trommel op de achtergrond. Met als gevolg dat er ook heel wat wedstrijden zijn verpest in ons ouwe trouwe Zuiderpark. Dit levert aardig wat agressie op bij het thuispubliek die nooit een trommel gebruiken en ook totaal niet de behoefte hebben om die ooit te gaan gebruiken. Dit heeft in het verleden wel wat spanning opgeleverd tussen het uit en thuispubliek.

Ik hoop dat dit de reden is dat trommels in ons nieuwe stadion verboden zijn. Voor iedereen, zonder onderscheid! Dus ook voor grotere supporters groepen die de trommel misschien wel verstandig kunnen gebruiken (Twente en Grun?). En ik kan u verzekeren dat 98% van alle supporters dit van harte ondersteunt en blij is met het trommelverbod in het Kyocerastadion.

Mijn mening is dat je sfeer zelf moet maken zonder trommels en als trommelen hoort bij het klassieke voetbal ben ik tegen het klassieke voetbal!

Zijn trommels sfeerverhogend of irritant? Oordeel zelf en vul onze poll in voor een bindend oordeel. šŸ˜‰

[poll id=”2″]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %