Against Modern Football

Vuurwerk zou verboden moeten worden

Vuurwerk bij voetbalwedstrijden, LEVENSGEVAARLIJK! Elk weekend stromen tientallen berichten binnen, uit België, Polen, Frankrijk en Duitsland. Ziekenhuizen liggen vol met supporters doorgesnoven hooligans met brandwonden. Dat levensgevaarlijke vuurwerk in voetbalstadions, brrrrr. Naar een voetbalwedstrijd gaan is levensgevaarlijk, zeker met je kind. Want stel dat er ”opeens” vuurwerk wordt afgestoken. 

Vuurwerk incidenten

Bovenstaande is natuurlijk pure satire richting de column van de KNVB. Daarin wordt aangegeven dat het wachten op de eerste vuurwerkdode is. Daarin worden vier (!) voorbeelden genoemd in de afgelopen vier (!) jaar waarin een overijverige steward een stuk vuurwerk wilde oppakken. Let wel, dit ging allemaal om knalvuurwerk. Ook noemen zij het rapport van de CIV, dat eerder al door ons compleet onderuit werd gehaald. De KNVB maakt zich wederom volstrekt belachelijk. Tevens noemen zij een voorbeeld uit Brazilië, een land waar hooligans met messen, honkbalknuppels en pistolen op pad gaan. Rookpotten en kwalitatief goede fakkels zijn volstrekt veilig wanneer deze op een redelijke manier gebruikt worden. Mocht de KNVB echt het vuurwerk willen verbieden, dan dienen zij eerst eens te stoppen met het meten met twee maten. Zoals het eerder bij De Graafschap en FC Twente niet deed.

Daarom zeggen wij richting de KNVB, omarm ons, in plaats van ons weg te duwen.

Hier spreekt geen simpel journalistje of voorzitter die ver van de club af staat. Wij bij In de Hekken kennen het klappen van de zweep. Enkele van ons staat regelmatig met een fakkel of een rookpot in zijn hand op de tribunes. Nog nooit gewond geraakt, nog nooit iemand anders gewond zien raken. Bovendien zien we nooit vaders met kinderen tussen de fanatieke supporters in gaan staan. Tevens zijn de cobra’s en vlinders, gelukkig maar, echt een bijzonderheid, want deze zijn wél gevaarlijk in een stadion.

Foto’s zijn van de Huizen Derby en van de Haegse Derby.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Poolse Ultracultuur: Fotoverslag KP Bielawianka Bielawa - MKS Moto Jelcz Oława

  In de fotoreportagesOost-Europa

  De Derby van Silezië in beeld!

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 41

  Against Modern FootballIn de actualiteit

  Alles wat mis is aan het WK in Qatar