Derby Days

Heel veel pyro bij de derby van Huizen

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Huizen is een stad in het Gooi. Slechts het Gooimeer scheidt de stad van Flevoland. Er leven ongeveer 42.000 inwoners die kunnen kiezen uit drie voetbalclubs. SC AH’78, SV Huizen en Zuidvogels. De laatste twee zijn absoluut de grootste en spelen beide in de Hoofdklasse.

De derby staat voor het eerst in 13 seizoenen weer op het programma. SV Huizen speelt al jarenlang in de Hoofdklasse, met een uitstapje van één seizoen in de toen nieuwe Derde Divisie. Des te opvallender is het feit dat juist zij onderaan staan en op de rand van degraderen staan. Rivaal De Zuidvogels promoveerden afgelopen seizoen uit de Eerste Klasse en lijkt zich te gaan handhaven in een sterke Hoofdklasse. Eerder dit seizoen eindigde de derby van Huizen in 3-3.

Eerder dit seizoen mocht ik me al verlekkeren aan de derby tussen Quick & HBS en de strijd om de Veluwe. Beide derby’s stonden bol van vuurwerk en doelpunten. Vandaag strijden SV Huizen en De Zuidvogels niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen degradatie. Een degradatiestrijd met het stempel derby betekent vaak slecht voetbal. Dat was voor vandaag een understatement. Het was verschrikkelijk slecht. Simpele passes kwamen niet aan. Een bal vooruit schieten was voor sommigen al te veel. Er waren amper kansen Dit seizoen heb ik nog niet zo’n slechte wedstrijd gezien. Op een vol sportpark was het enige hoogtepunt de geweldige opkomst. Die werd door beide supportersschare opgesierd door een gigantische hoeveelheid pyro. Hulde daarvoor!

Foto’s

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Wat is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020? Top 16!

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: De Friese spandoekenstrijd, een onbedoelde traditie

  Away Days VoetbalreizenHet seizoen van

  Het seizoen van IDH Travel tot Away Days

  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: Willem II