Derby Days

Heel veel pyro bij de derby van Huizen

Huizen is een stad in het Gooi. Slechts het Gooimeer scheidt de stad van Flevoland. Er leven ongeveer 42.000 inwoners die kunnen kiezen uit drie voetbalclubs. SC AH’78, SV Huizen en Zuidvogels. De laatste twee zijn absoluut de grootste en spelen beide in de Hoofdklasse.

De derby staat voor het eerst in 13 seizoenen weer op het programma. SV Huizen speelt al jarenlang in de Hoofdklasse, met een uitstapje van één seizoen in de toen nieuwe Derde Divisie. Des te opvallender is het feit dat juist zij onderaan staan en op de rand van degraderen staan. Rivaal De Zuidvogels promoveerden afgelopen seizoen uit de Eerste Klasse en lijkt zich te gaan handhaven in een sterke Hoofdklasse. Eerder dit seizoen eindigde de derby van Huizen in 3-3.

Eerder dit seizoen mocht ik me al verlekkeren aan de derby tussen Quick & HBS en de strijd om de Veluwe. Beide derby’s stonden bol van vuurwerk en doelpunten. Vandaag strijden SV Huizen en De Zuidvogels niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen degradatie. Een degradatiestrijd met het stempel derby betekent vaak slecht voetbal. Dat was voor vandaag een understatement. Het was verschrikkelijk slecht. Simpele passes kwamen niet aan. Een bal vooruit schieten was voor sommigen al te veel. Er waren amper kansen Dit seizoen heb ik nog niet zo’n slechte wedstrijd gezien. Op een vol sportpark was het enige hoogtepunt de geweldige opkomst. Die werd door beide supportersschare opgesierd door een gigantische hoeveelheid pyro. Hulde daarvoor!

Foto’s

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Stefan is gek op Feyenoord en de Kuip, hij staat (!) op de Noordzijde en is zeer regelmatig aanwezig in de uitvakken. Bovendien is hij regelmatig aanwezig bij de amateurderby's in ons land en schrijft o.a. de serie ''Ode aan de Vrijdagavond''.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportagesOost-Europa

  Poolse Ultracultuur: Fotoverslag Sarnowianka Sarnowa - Dąb Kębłowo

  Derby DaysIn de actualiteit

  De Papendrecht Derby voor even terug!

  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteit

  Feest in Helmond na gewonnen Brabantse Derby

  Dossier BalkanIn de actualiteit

  Interlandvoetbal: op pad met Bosnië