In de zomer is Zandvoort een geliefde vakantiebestemming van onze Oosterburen. Een meer anonieme trekpleister is de plaatselijke voetbalclub: SV Zandvoort. De vereniging heeft geen grote successen gekend, maar mag wel zeggen dat ze op een prachtig gelegen sportpark spelen. We trekken richting de Zandvoortse duinen om dit sportpark te zien!

In een vlak en laag land als Nederland is alles wat in de buurt komt van een heuvel of berg al bijzonder te noemen. Wij zijn helaas niet gezegend met grote natuurgebieden of gebergtes als de Alpen of het Tatragebergte. Zo zijn er rondom de Alpen talloze clubs die op of in een prachtig gelegen sportpark of stadion spelen.

Clubs die in Nederland in de natuur liggen, zijn dus ook lastiger te vinden. Bekend is bijvoorbeeld de thuishaven van Quick Boys, Sportpark Nieuw Zuid. Tientallen kilometers noordelijker ligt Sportpark Duintjesveld, waar voetbalclub Zandvoort vier velden heeft.

De club werd in 1941 opgericht. Het complex ligt niet ver van Haarlem af, waar onder andere het mooie terrein van HFC EDO ligt. Zandvoort heeft zowel zaterdag- als zondagteams. Hoger dan de Tweede Klasse heeft het eerste zaterdagelftal nog niet gespeeld. Deze eeuw heeft het team met name in de Derde Klasse en Tweede Klasse gespeeld.

De velden van Zandvoort liggen niet zoals andere clubs netjes en recht naast elkaar. Borden wijzen de weg om bijvoorbeeld veld 4 te vinden. Bezoekers moeten bovendien goed opletten dat ze niet per ongeluk bij de hockeyclub geparkeerd staan, want dan mag je nog een eindje gaan lopen.

De club heeft een moderne kantine waaruit je goed zicht hebt op het hoofdveld. Een lange zijde heeft een kleine overdekte tribune. Het uitzicht is vanaf alle vier de zijdes geweldig: het veld bevindt zich letterlijk tussen de duinen. Het verbaast ons ook niet dat supporters en ouders in de duinen gaan staan om zo alsnog de wedstrijd te kunnen volgen wanneer publiek niet aanwezig mag zijn. Als je niet van voetbal houdt, kan je nog altijd genieten van de natuur bij de oude club van Maarten Stekelenburg!

Meer foto’s van Sportpark Duintjesveld:

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.