Actueel

Vak-P houdt voet bij stuk: Homeless party in Amsterdam (UPDATE!)

De kans dat FC Twente kampioen gaat worden in Amsterdam is aanzienlijk vergroot. Sparta Rotterdam ging zondag in eigen huis met 1-4 onderuit tegen Top Oss, waardoor de club uit Enschede de titel komende vrijdag al binnen kan slepen. Dat moet helaas op Sportpark de Toekomst gebeuren, waar het ‘uitvak’ een capaciteit van maar 185 plaatsen heeft. Vak-P liet eerder al weten hier geen genoegen mee te nemen, en houdt voet bij stuk door een ‘homeless party’ in Amsterdam te houden. 

Update 13.00 uur:

FC Twente heeft zondagavond een verzoek ingediend om de wedstrijd in de Arena te spelen. “We hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben, omdat we dit dan tenslotte voor onze supporters moeten gaan faciliteren”, zegt persvoorlichter Richard Peters op de website van de TC Tubantia. Het is te hopen dat ze dit verzoek in Amsterdam serieus gaan nemen.

Update 14.00 uur:

Ajax heeft laten weten er niet vanuit te gaan dat de wedstrijd in de Arena zal worden gespeeld. “Ondanks het nieuwe verzoek van FC Twente gaan wij er gewoon vanuit dat de wedstrijd op de Toekomst wordt gespeeld. Daarvoor hebben we enige tijd geleden al deze verklaring afgegeven, waar wij bij blijven.”

De club uit Amsterdam laat weten de 185 supporters die in het uitvak plaatsnemen te faciliteren, maar dat supporters zonder wedstrijdkaart een openbare orde-kwestie zullen worden, waar de gemeente Amsterdam over gaat.

Update 16 april:

Een nieuw dieptepunt in het drama rondom de kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax. In plaats van het verstandige besluit te nemen en de wedstrijd gewoon in de Arena te spelen laat de gemeente Ouder-Amstel (Lees: Amsterdam) zich leiden door de paniek die ze zelf hebben veroorzaakt. Dus is de wedstrijd nu afgelast door deze slappe bestuurders. Nu kan Twente dus lekker kampioen worden in eigen huis aankomende maandag. Hopen dat de beloften eindelijk eens uit de competitie worden gehaald en de bestuurders eens fatsoenlijk gaan nadenken over voetbalsupporters.

Onvermogen

Enkele weken geleden werd, door middel van een eenvoudige rekensom, al duidelijk dat FC Twente kampioen zou kunnen gaan worden in Amsterdam, bij jong Ajax. Toen werd er al snel gepraat over een wedstrijd in de Arena als optie, maar deze werd van tafel geveegd. De wedstrijd moest en zou op sportpark de Toekomst worden gespeeld, waar maar 185 FC Twente supporters welkom zijn. Een absurd laag aantal, dat duidt op onvermogen om een kampioenswedstrijd te organiseren. “Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen”, plaatste Vak-P op Facebook.

Opluchting

Dat FC Twente in vijf dagen van RKC Waalwijk en FC Dordrecht verloor, moet in Amsterdam voor opluchting hebben gezorgd. De kampioenswedstrijd leek voorlopig uitgesteld, als deze al niet in gevaar was gekomen. Toch liet ook directe concurrent Sparta Rotterdam punten liggen, waardoor FC Twente komende vrijdag toch kampioen kan worden. Er zal nu extra goed naar de lokale driehoek worden gekeken, na het falen voor Ajax-Juventus waarbij met grof geweld werd opgetreden.

Massaal

Nu Twente de terugkeer naar de Eredivisie aankomend weekend al kan realiseren, houdt Vak-P zich aan de belofte zelf een feest te organiseren in Amsterdam. Eerder werd er al naar buiten gebracht dat er contact was met twee locaties. De uiteindelijke locatie wordt vrijdag onderweg pas aangekondigd. Vak-P is duidelijk: “Of ze nou willen of niet, we zijn er massaal bij 19-4.”

 

 

 

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %