Amateurvoetbal

Strijd, passie en trots bij de derby van Papendrecht!

Begin april bezocht ik al een derby in ’s-Gravendeel en nu staat de derby van Papendrecht op het programma! Ook dit keer krijgen we strijd, goals en bier voorgeschoteld. Maar hetgeen dat er vandaag uitspringt, is de gru-we-lij-ke tifo van VV Drechtstreek!

Trots

Bij binnenkomst maken mijn broer en ik kennis met een aantal gasten van VV Drechtstreek. Hun gastvrijheid mag wat mij betreft benadrukt worden. We worden warm onthaald en de rest van de dag mogen wij kosteloos zui….drinken! De kennismaking is kort, want vol trots lopen zij meteen tussen de dik 1000 man naar de hoofdtribune waar een groot doek op de grond ligt. 115 vierkante meter om precies te zijn. Alles om ons heen is blauw-wit, de kleuren van de thuisclub. Ook de vlaggetjes op elke stoel geven deze kleuren weer. Mijn oog valt gek genoeg op het invalidekarretje naast de tribune, waar achteraf gezien tientallen blikken bier in liggen.

Na wat geouwehoer is het tijd voor mijn vaste routine: een rondje om het veld. Mijn contactpersoon laat met enthousiasme zien dat zij een hoogwerker hebben geregeld, waar wij gebruik van kunnen maken om gave beelden te schieten. Na de instructie is in de verte een doek van de supporters van VV Papendrecht te zien. Deze supporters vertellen mij dat zij kunnen promoveren en dat Drechtstreek tegen degradatie vecht. Voor beiden staat er veel op het spel, spektakel gegarandeerd dus!

Sfeeractie

Vijf minuten voor de aftrap wordt er een signaal vanuit de sfeergroep afgegeven; het gigantische doek wordt omhoog getakeld en een pyro- en vuurwerkshow volgt. Ook de uitsupporters tonen fakkels en rookpotten. De sfeer zit er goed in, één en al kippenvel! Het geweldige is dat ook de jeugdige supporters van de thuisploeg met fakkels langs de boarding lopen. Dat zij erbij worden betrokken, maakt het een extra memorabele dag voor hen!

Vele knallen en rookpluimen later kan de wedstrijd beginnen!

Drechtstreek is los!

Gedurende de hele wedstrijd staan mijn broer en ik te kleppen en te drinken met de gasten die de sfeeractie hebben georganiseerd. Tijdens de 1e helft konden zij één keer juichen, in ieder geval genoeg om met een voorsprong de rust in te gaan. Net na de rust zijn veel toeschouwers in de kantine nog bier aan het halen, zodat zij de 2-0 missen. Tóch mogen zij nog getuigen zijn van de 3-0 die enkele minuten erna valt. Nu is het al helemaal een gekkenhuis! De thuisploeg kan eigenlijk al leven met een punt, maar dat zij nu met maar liefst 3-0 voor staan tegen de rood-zwarten van Papendrecht maakt de middag compleet! De late tegentreffer is voor de statistieken.

Eén groot feest

Na het laatste fluitsignaal rennen alle kinderen het veld op. Het feest kan beginnen en bijna iedereen blijft dan ook even nagenieten. Een plaatselijke DJ draait wat platen en de biertaps maken overuren. Iedereen heeft het over deze middag. Een geweldige sfeeractie en een knappe overwinning, dit vergeten de fans van Drechtstreek voorlopig niet! De spelers maken plaats voor de dameselftallen en de laatste portie pyro wordt afgestoken. Het feest zal tot in de late uurtjes doorgaan!

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %