Amateurvoetbal

De verhitte strijd tussen ‘s-Gravendeel en Binnenmaas

Bijna 2 uur reizen voor een potje in ’s-Gravendeel. “Dan spoor je niet” zouden de meesten zeggen. Maar het is niet zomaar een wedstrijd. Het is de derby tussen vv ’s Gravendeel en FC Binnenmaas die afgelopen zaterdag op het programma stond! In de Hekken was op de hoogte van een geplande sfeeractie, dus wij waren er bij!

Voorbereiding

Een half uur voor de aftrap verschijnen de meeste supporters die de sfeeractie organiseren op sportpark De Trekdam. Onderweg naar de zijde achter de goal maak ik een praatje met een contactpersoon van vv ’s-Gravendeel. Een doek, flink wat fakkels en enkele rookpotten worden beloofd. De persoon in kwestie vertelt dat de club knalvuurwerk heeft verboden, waarna hij me grijnzend aankijkt. Die grijns zegt genoeg: het wordt een sfeeractie waar je “u” tegen zegt.

’s-Gravendeel in vuur en vlam

Als de spelers van ’s-Gravendeel en Binnenmaas op het punt staan om het veld te betreden, steken zo’n 20 jongens achter de goal pyro en rookpotten af. Wat een sfeer! Ook de spelers kunnen het niet laten om even een blik naar rechts te werpen, een geweldig decor! Op het moment dat de pyro afzwakt en de rookpluimen verdwijnen, zijn er flinke knallen te horen. Vuurwerk wordt de lucht ingeschoten en de coach van de thuisploeg snelt zich naar de jongeren om ze te verzoeken ermee te stoppen. De scheidsrechter zou namelijk pas het beginsignaal geven als het vuurwerk zou stoppen. Na de laatste knallen, kan de wedstrijd beginnen!

Matige wedstrijd

De wedstrijd zelf staat helaas in contrast met de sfeeractie. Tijdens de 1e helft zijn de kansen schaars en beide ploegen gaan met een 1-1 stand de rust in. Uiteindelijk weet ’s-Gravendeel de wedstrijd naar zich toe te trekken en met 4-2 te winnen. Veel goals ondanks het armoedige spel. De verwachtingen van het spel mogen eigenlijk ook niet hoog zijn, aangezien de wedstrijd zich in de 3e klasse (D) amateurs afspeelt. Maar goed, ik ben niet voor de goals gekomen. De sfeeractie is een actie die me bij zal blijven. 20 jonge gasten die met enthousiasme en passie hun club steunen, ronduit geweldig! Vv ’s-Gravendeel – FC Binnenmaas, een derby die iedereen zou moeten noteren!

Danny Otto
Trotse supporter van ADO Den Haag, aanwezig op vak O (Midden-Noord). Enorme voetballiefhebber die bij elke buitenlandse trip de voetbalcultuur wil proeven.

Reageren is niet mogelijk.

0 %