Against Modern Football

Stop de beloften

De beloftenteams stuiten al jaar en dag op verzet van fanatieke supporters in de Keuken Kampioen Divisie. Het commerciële ideetje van de KNVB roept ontzettend veel weerstand op. Ook dit weekend was het weer raak: stop de beloften!

Stop de beloften!

De sfeergroepen van onder andere Roda JC en NEC reizen niet af naar beloftenteams. Dit uit protest tegen onder andere competitievervalsing. Clubs als PSV en met name Ajax hebben selecties waar spelers met transfersommen instaan waar je u tegen zegt.

Maar het grote heikele punt is dat de selecties elke week (sterk) verschillen. Nu is dat, godzijdank, de laatste jaren al minder geworden. Echter was het dus dit weekend weer raak. Met de vreemde competitiestart zijn veel spelers die normaal met de beloften mee doen, nu opeens mee met het eerste elftal. Zodoende treden bijvoorbeeld Jong PSV en Jong Ajax met een veredeld onder 17 team aan. Het gevolg: grote uitslagen. Excelsior wint met 6-1 van Jong PSV en Roda JC wint met 0-4 van Jong Ajax. Over twee weken staat waarschijnlijk het ”echte” belofte elftal weer opgesteld, waardoor de uitslagen compleet anders zijn. Pure competitievervalsing.

Tel daarbij op dat uitwedstrijden tegen belofteteams zeer regelmatig op het commerciële tijdstip van maandag 20.00 worden gespeeld en je hebt een gigantisch fiasco. Daarbij komt nog eens dat de sportparken(!) waar de beloftes spelen, totaal niet geschikt zijn om uitsupporters te ontvangen. Op De Toekomst worden uitsupporters in een hok van twee bij twee meter gestopt. Ook is geen enkel uitvak overdekt. Bovendien is de organisatie voor een grotere wedstrijd onmogelijk, zo bleek twee jaar terug bij de kampioenswedstrijd van FC Twente. Ook krijgen supporters nog regelmatig met vervoersmaatregelen te maken, zoals het niet mogen reizen met het openbaar vervoer.

Dat er gemiddeld 150 supporters meer komen bij een thuiswedstrijd tegen beloftes, is slechts een doekje voor het bloeden voor de fanatieke supporter. Ondertussen hopen wij dat de huidige tussenstand onderin, ook de eindstand zal zijn!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %