Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Groundhopping

Städtisches Stadion an der Grünwalder Straße

Vorig seizoen schreven we al een artikel over de terugkeer van TSV 1860 München van de Allianz Arena naar de Grünwalder Straße. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en in de tussentijd zijn er een aantal positieve ontwikkelingen geweest in het zuiden van München.

1860 werd afgelopen seizoen met grote overmacht kampioen in de Regionalliga Bayern. Maar om te promoveren naar de 3. Liga moest er over 2 wedstrijden gewonnen worden van Saarbrücken, de kampioen van de Regionalliga Südwest. Nadat ‘Die Löwen’ de heenwedstrijd uit in Saarbrücken met 2-3 wist te winnen, kon het de klus thuis in Giesing afmaken. Maar dat ging nog niet zo eenvoudig, Saarbrucken kwam op een 0-2 voorsprong, maar gelukkig kon 1860 nog terugkomen tot 2-2 en was de promotie naar de 3. Liga een feit.

Toekomst rooskleurig

In de zomer zijn de staantribunes die vorig seizoen niet gebruikt mochten worden gerenoveerd. Daardoor is de capaciteit gestegen van 12.500 toeschouwer naar 15.000 toeschouwers. De selectie werd ondertussen ook aardig versterkt, dus voor de supporters ziet de toekomst er weer rooskleurig uit.

We bezochten de wedstrijd van 1860 München tegen KFC Uerdingen vanuit het uitvak. Zo’n 700 Uerdinger maakte de verre awayday vanuit Krefeld. Beide promovendi investeerde flink in de selecties en worden gezien als outsiders om meteen door te promoveren naar de 2. Bundesliga. In het zonnige Grünwalder Stadion was 1860 vandaag de betere ploeg, maar het wist niet te scoren. Diep in blessuretijd deed KFC Uerdingen dat wel tegen de verhouding in, zodat de Uerdinger toch nog de hekken in konden om een ‘auswärtssieg’ te vieren.

Foto’s

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

ForzaMols
Over de schrijver

Supporter van FC Utrecht en bezoekt ook regelmatig wedstrijden van Hammarby IF en KFC Uerdingen. Regelmatig in het buitenland te vinden om voetbalcultuur, derby's en stadions te vincken.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Supporters van 1860 München steunen club op ongekende wijze

  In de actualiteit

  1860 München is eindelijk weer thuis!

  In de videotheek

  Dynamo Dresden: Ruim 20.000 fans in München

  In de actualiteit

  Gepaste straf