Actueel

1860 München is eindelijk weer thuis!

Sinds de opening van de Allianz Arena in 2005 deelde 1860 München het stadion met de grote rivaal uit de stad, Bayern München. Op dagen dat Bayern München thuis speelt kleurt het stadion rood, op wedstrijddagen van 1860 kleurde het stadion blauw. De supporters van 1860 hebben zich nooit thuis gevoeld in de Allianz Arena, de capaciteit van het stadion was veel te groot voor de tweede club uit München en de ligging van het stadion ver buiten de stad en nog verder van het eigen stadsdeel Giesing. Voor de meeste supporters was het dan ook een droom om de Allianz Arena te kunnen verlaten en om terug te kunnen keren in het oude vertrouwde Städtisches Stadion an der Grünwalder Straße of een eigen stadion te hebben in Giesing.

Het vorige seizoen verliep op sportief vlak dramatisch voor 1860 München. Die Löwen eindigde op de 16e plek op de ranglijst en na twee promotie/degradatie duels tegen Jahn Regensburg degradeerde de club uit de 2e Bundesliga. 1860 kreeg vanwege financiële problemen echter geen licentie voor de 3e liga, dus werd de club zelfs teruggezet naar de amateurs in de Regionalliga Bayern (4e niveau). Triest voor de trouwe supporters, maar de degradatie opende ook nieuwe deuren voor de club en de fans.

De degradatie naar de Regionalliga Bayern zorgde meteen voor veel hoop bij de supporters. Na moeizame onderhandelingen over het contract in de Allianz Arena en toestemming van de stad München over een mogelijk terugkeer naar het oude stadion, werd een droom werkelijk voor de fans van ‘Die Löwen’. De club zou weer terug gaan keren naar de Grünwalder Strasse, terug naar waar de club hoort! Inmiddels speelt de 1860 alweer een aantal maanden in het Grünwalder Stadion, dat elke thuiswedstrijd uitverkocht is. De club is weer thuis, de fans zijn weer thuis en de club leeft weer!

De club staat momenteel met grote voorsprong aan kop in de Regionalliga Bayern en promotie naar de 3e Liga lijkt reëel. De fans zijn eindelijk weer gelukkig, maar hoe moet het nu in de toekomst? De capaciteit in het Grünwalder Stadion wordt door de stad beperkt tot 12500 toeschouwers, vanwege de ligging midden in een woonwijk en uit veiligheidsoverwegingen. Uitbreiden en moderniseren van het stadion wordt momenteel nog niet als optie gezien door de stad München, dus de vraag blijft waar de club volgend seizoen speelt.

Ook de uitwedstrijden worden massaal bezocht door de 1860 supporters, afgelopen zondag reisden zo’n 10.000 Löwen fans af naar Augsburg om de wedstrijd tegen het 2de team van Augsburg te bezoeken:

ForzaMols
Supporter van FC Utrecht en bezoekt ook wedstrijden van Hammarby IF en KFC Uerdingen. Regelmatig in het buitenland te vinden om voetbalcultuur, derby's en stadions te vincken.

Reageren is niet mogelijk.

0 %