In de videotheek

Don’t take me home…

 

Don’t take me home please, don’t take me home, I just don’t wanna go to work.
I wanna stay here and drink all ya beer, please don’t take me home.

Het hechte team van Wales versloeg onze Belgische vrienden en dat is een hele opluchting voor de supporters van Wales, zij hoeven immers nog steeds niet naar huis…

Het voetbalstadion is niet alleen een plek waar fans samenkomen om hun favoriete team aan te moedigen, maar ook een plek waar liederen en gezangen een belangrijk onderdeel zijn van de sfeer. Een nummer dat zowel binnen als buiten het stadion vaak wordt gezongen, is “Don’t take me home.”

De tekst van het lied is eenvoudig maar doeltreffend. Het drukt de wens uit van de supporters om nog langer in het stadion te blijven en te genieten van de opwinding en de sfeer van de wedstrijd. De regel “I just don’t wanna go to work” resoneert bij velen, omdat het gevoel van escapisme en het vermijden van de dagelijkse verantwoordelijkheden universeel herkenbaar is.

Het refrein “I wanna stay here and drink all ya beer, please don’t take me home” toont de feestelijke en uitgelaten sfeer die vaak gepaard gaat met voetbalwedstrijden. Het symboliseert het verlangen om samen te zijn met medefans, te genieten van het moment en te feesten zonder beperkingen.

Dit lied is niet alleen een uitdrukking van de passie en het enthousiasme van voetbalsupporters, maar ook een blijk van verbondenheid en gemeenschapsgevoel. Het creëert een gevoel van samenhorigheid en een gedeelde ervaring tussen fans, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.

Of het nu gezongen wordt tijdens een overwinning, een nederlaag of een gelijkspel, “Don’t take me home” is een lied dat voetbalsupporters in staat stelt om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en volledig op te gaan in de passie en het plezier van het voetbal.

Lees dit Engelse verslag om meer te weten te komen over het lied wat over de wereld nu gezongen wordt. 

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %