Voetbal in Italië

Rode Ster en Napoli ultras op bezoek bij Roma

Op 4 februari jongstleden stond het Serie A duel tussen AS Roma en Empoli op het programma. Op het eerste gezicht geen verhit duel, maar dat bleek na afloop wel anders en dat kwam niet door de bezoekende ploeg.

Na afloop van de wedstrijd stond er een groep van vijftig ultras, een groep van zowel Napoli als Rode Ster Belgrado, de harde kern van Roma op te wachten. De groepen van Napoli en Rode Ster zijn bevriend met elkaar en, zo vonden zij zelf, hadden nog wat goed te maken met de harde kern van Roma. Eerder dit jaar was er al een grote vechtpartij langs een Italiaanse snelweg tussen supporters van beide clubs. Die vechtpartij zorgde er al voor dat zowel Roma als Napoli twee maanden geen uitsupporters mee mochten nemen.

Volgens diverse Italiaanse media zijn er na de wedstrijd tegen Empoli verschillende spandoeken van de harde kern van Roma gestolen door de Serviërs, die de doeken toonden bij de wedstrijd tegen Cukaricki.

Lange geschiedenis

Dit was natuurlijk niet de eerste keer dat deze twee supportersgroepen met elkaar overhoopliggen, dat bleek eerder dit jaar al met de massale vechtpartij bij Arezzo. Zo waren er in het verleden nog veel meer incidenten. In 2014 was er bijvoorbeeld nog een schietpartij met dodelijke afloop voor een Napoli-supporter.

Dit zal vast niet de laatste keer zijn dat er iets gebeurd tussen deze twee supportersgroepen, daarvoor is de geschiedenis al te groot.

[coverfoto via Pro Shots / Insidefoto]

Mika Schmetz
Student Journalistiek, maar ik ben vooral voetbalromanticus met een grote voorliefde voor Italië en amateurvoetbal. Op de zaterdagmiddag ben ik dan ook vaak te vinden op één van de Groningse amateurvelden.

Reageren is niet mogelijk.

0 %