Virgil van Dijk is een profvoetballer die eerder bij FC Groningen speelde en is uitgegroeid tot een van de beste (en duurste) verdedigers ter wereld. Zijn transfer van Southampton naar Liverpool was met 84,5 miljoen euro de op twee na duurste ooit. Opmerkelijk is dat de aanloop naar het succes van de voetballer moeizaam en lang was.

Professioneel voetbal

Wie profvoetballer wil worden, moet veel opgeven. Een professionele voetbalcarrière gaat zeker niet over rozen. Een profvoetballer word je niet zomaar van de ene op de andere dag. Je moet hard werken en veel laten staan in je jonge jaren. En dat is niet geheel zonder risico, want niet iedereen die voor een carrière als profvoetballer kiest, wordt dat ook daadwerkelijk. Professioneel voetbal is populair, zo populair dat veel mensen Wedden op voetbal, de beste kansen verkennen voor de wedstrijd die ze gaan kijken of de wedstrijdronde in hun favoriete competitie.

De carrière van Virgil van Dijk

Zoals gezegd verliep de start van de carrière van de profvoetballer niet van een leien dakje. Toen hij op jonge leeftijd voor Willem II speelde, had hij nog geen contract en moest hij naast school en voetbal heel hard werken. Hij werkte als afwasser, maar je moet ergens beginnen, toch? Na problemen met knieën en bovenbenen (hij had een groeispurt in zijn puberteit) wist Virgil zijn tegenslagen stap voor stap om te zetten in successen. Zijn successen begonnen pas echt toen van Dijk 19 jaar oud was.

Bij Willem II werd zijn talent niet erkend en hij verhuisde naar FC Groningen, daarna Celtic, Southampton om uiteindelijk bij Liverpool te landen in 2018. De bedragen die met deze transfers gemoeid waren, maakten hem tot de duurste verdediger ooit. Op zijn cv staan nu ook de landstitel en Champions League overwinning. Daarbovenop won hij met Liverpool de UEFA Champions League. Het heeft dus allemaal even geduurd met Virgil, maar uiteindelijk werd zijn uitzonderlijk talent erkend en werd hij een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers.

Celtic

Virgil speelde in de zomer van 2013 bij Celtic. Celtic coach Neil Lennon geloofde niet dat Virgil lang bij hem zou blijven. Daar was deze speler gewoon veel te goed voor, met zijn sterke rechtervoet en goede techniek op het veld. De vrije trappen die Virgil altijd nam waren prachtig en hij staat op het veld bekend om zijn rustige omgang met de bal.

Helaas is het ook geen geheim dat Virgil tijdens trainingen niet altijd even scherp is; een vorm van luiheid hoort blijkbaar bij het karakter van deze voetballer. Daardoor dacht men vaak dat hij arrogant was. Als je goed bent op een hoog niveau en dat weet hoeft arrogantie echter niet altijd negatief te zijn. Je bent dan gewoon zeker van jezelf.

Southampton

Met Southampton belandde Virgil in de Premier League. Ronald Koeman, de Nederlandse coach van Southampton legde ruim 15 miljoen euro neer voor de verdediger waarmee de transfer in 2015 een feit werd. De club was wat huiverig voor de prestaties van Virgil in de Premier League, maar dat was onterecht, hij schitterde als nooit tevoren. De verdediger was het raspaardje van de club en stelde niemand teleur. De club had de beste eindscore in 30 jaar.

Liverpool

in 2018 was er de transfer naar Liverpool en hier zorgde de verdediger voor een ommekeer in de prestaties van de club die eerder bekend stond om zijn slechte verdediging. En dit succes was zeker te danken aan Virgil.

De voetballer nu

Virgil is de duurste verdediger wereldwijd en is nu succesvoller dan ooit. Hij floreert op het WK 2022 als aanvoerder Nederlands elftal en heeft nog een veelbelovende toekomst voor zich.

[foto via Pro Shots / SIPA USA]

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.