Voetbal in Frankrijk

Nantes pakt de Coupe de France!

Een uitverkocht Stade de France ziet FC Nantes de beker pakken ten koste van OGC Nice. De stunt van de club uit Nantes wordt uiteraard flink gevierd!

Een finale tussen twee clubs die je vooraf zeker niet in de finale had voorspeld, dat belooft altijd wat moois. Voor de roodzwarten uit Nice is de reis naar Saint-Denis bijna duizend kilometer. De supporters van Nantes leggen ‘slechts’ 400 kilometer af.

De weg naar de finale

Na wat mindere jaren, met als dieptepunt de degradatie play-offs na de achttiende plek in 2021, hebben de supporters van Nantes weer wat te vieren. De weg naar de finale was niet gemakkelijk. Zo moesten er vroeg in het toernooi al penalty’s aan te pas komen om langs Ligue 2-club Sochaux te gaan. Ook de halve finale was een kraker: thuis tegen Monaco was de club wederom te sterk na strafschoppen. Duizenden supporters renden het veld op na het bereiken van de finale!

De gasten uit Nice hadden het eveneens niet gemakkelijk en mogen zich dit jaar de reuzendoder van het toernooi noemen. In de achtste finale werd regerend winnaar Paris Saint-Germain in eigen huis na penalty’s uitgeschakeld. De ronde daarna werd Olympique Marseille afgedroogd: 4-1.

In de halve finale maakte Nice een einde aan het sprookje van FC Versailles. Een 2-0 nederlaag in Nice is zeker een reden om met opgeheven hoofd naar huis te gaan.

80.000 man in Saint-Denis

Zoals in vele landen staat de nationale bekerfinale garant voor een massale volksverhuizing. Stade de France, het nationale stadion van Frankrijk, is jaarlijks het decor voor de Franse variant. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar dit jaar zit het meer dan 80.000 stoeltjes tellende stadion weer bomvol!

De shirtjes met ‘NISSA EN FINALA’ gingen in de Zuid-Franse stad als warme broodjes over de toonbank. Achter het ene goal vormt de rode muur uit Nice zich. Aan de overkant nemen de supporters uit Nantes plaats.

De supporters zien Nantes vlak na rust op voorsprong komen uit een penalty. Daarna wordt er niet meer gescoord. Na 21 jaar pakt FC Nantes weer een prijs!

Foto’s via Pro Shots.

https://www.youtube.com/watch?v=1qn0jdb81zU

 

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %