Voetbal in Frankrijk

Vlam in de pan bij Nice – Marseille

De wedstrijd tussen OGC Nice en Olympique Marseille leverde ouderwetse taferelen op nadat supporters van de thuisclub de confrontatie opzochten met de spelers van Marseille.

De Riviera-derby tussen beide clubs uit het zuiden is altijd wat verhit, maar gisteren was het echt goed raak. Nadat Dimitri Payet het zat was om bij elke hoekschop bekogeld te worden ging het helemaal mis:

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1429539719621320712

Na een flinke afkoelingsperiode probeerde de scheidsrechter het duel nog te herstarten, maar omdat L’OM weigerde het veld nog te betreden kon hij niets anders dan affluiten:

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1429562411770683399

Een dag na de wedstrijd is er al een gerechtelijk onderzoek aangekondigd in Nice en dat gaat ongetwijfeld niet zonder consequenties zijn voor de betrokkenen en thuisclub. Voorzitter Jean-Pierre Rivère van Nice liet al weten het gedrag van de supporters af te keuren, maar legde de schuld vooral neer bij Payet die het waagde om flessen terug te gooien.

Meer beeld van de rellen zijn te vinden bij onze vrienden van Ultras Tifo en het Franse L’Equipe.

[coverfoto via Pro Shots]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %