Actueel

In den ban van Abe

Abe van den BanHet zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn, het grote In den Ban van Abe evenement dat volgende week vrijdag plaats zal vinden in het stadion van Haarlem. De manifestatie begint met een voetbalpartijtje tussen gelijk gestemde voetbalbloggers en voetbaljournalisten, daarna volgt een voetbalquiz en een talkshow met Abe van den Ban als middelpunt.

Legendarisch scheidsrechter Jan Keizer fluit de wedstrijd  en cultcommentator Sierd de Vos verzorgt het commentaar. De organisatie is in handen van de samenwerkende voetbalblogs Voetblah en Kentudezenog, ondersteund door De Roodbroek, COPA Football en Gogme United. Hun collectieve ode aan Abe in een nostalgische omgeving is een vrolijk protest tegen het Moderne Voetbal van transferwindows, Champions League en combi-tickets. IN DEN BAN VAN ABE begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.

Het team der voetbaljournalisten bevat een aantal zeer bekende namen, Sjoerd Mossou, Rob Fleur, Edwin Struis en Willem Vissers bijvoorbeeld en wordt gecoacht door Hans Kraay Jr en Willem van Hanegem. Het voetbalbloggers team staat onder leiding van Abe van den Ban geflankeerd door Johnny Rep en Hein Meurs, de godfather van Voetblah. Het team is samengesteld uit de meest illustere voetbalsites van Nederland, naast de reeds genoemde ook bijvoorbeeld Doingthe116, Catenaccio, Stadiongebod, Voetbalzone, DoordeBenen, Schwalbe United, Rodzooi en natuurlijk In de Hekken!

Na een maandenlange selectieprocedure op onze redactie is uiteindelijk gekozen voor Dave die speciaal voor deze wedstrijd een rondreis heeft gemaakt langs een aantal grote voetbalsteden. Zo heeft hij een spoedcursus voetballen met passie gevolgd in Istanbul, gevolgd door een workshop Kick-and-Rush in Liverpool om te eindigen in Rome voor een praktijkopleiding Catenaccio! En passant heeft Dave in Rome een paar liter rode bloedlichaampjes getankt zodat hij conditioneel niet onder hoeft te doen voor een doorrookte en halfdronken voetbaljournalist…

Als je zin (en tijd) hebt kom dan vooral volgende week vrijdag langs in Haarlem. Het belooft een prachtige ode te worden aan het pure voetbal, toegang is gratis, er is bier enne er zijn hekken! We kunnen dus massaal In den Hekken zonder dat een vervelende steward met hond ons daarvan belet. Komen dus!

In den Hekken bij In den ban van Abe

 

Gogme United
Gogme United is het alter-ego van Marcel Stephan (Amsterdam 1964), Ajacied sinds 1976 en daarmee hekkenhanger pur-sang. Verantwoordelijk voor onder andere onze literaire rubriek In de boeken Naast In de Hekken schrijft Marcel artikelen op z'n weblog Gogme United en is hij de oprichter/eigenaar van Gogme Web Services

Reageren is niet mogelijk.

0 %