Voetbal in Hongarije

Hongarije – Portugal: 60.000 supporters op de tribune!

Het is lang geleden dat we een vol stadion hebben gezien. In de Puskás Aréna in Boedapest zagen we weer eens de vertrouwde beelden van een uitverkocht duel. De EK-wedstrijd tussen Hongarije en Portugal werd afgewerkt voor meer dan 60.000 supporters!

Waar veel landen het nog rustig aan doen met de versoepelingen van de maatregelen, lijkt het in Hongarije weer helemaal zoals het eerst was. Duizenden supporters op de straten, geen afstand van elkaar en geen mondkapjesverplichting. Daarbij waren ook nog eens veel supporters uit Portugal aanwezig. In de andere speelsteden van het EK worden de regels gevolgd van het land waarin de wedstrijd wordt gespeeld.

Trotse Hongaren

Op het EK van 2016 hebben we het ook al kunnen zien. De massale steun die het nationale team van Hongarije krijgt is van een ander niveau. In de nationale competitie steekt Ferencváros met ongeveer 9.000 toeschouwers per wedstrijd er met kop en schouders bovenuit. Daarna volgen clubs als Debreceni en Újpest met zo’n 3.500 aanwezigen in het stadion. En het nationale team? Deze spelers krijgen in het nog geen twee jaar oude nationale stadion steun van 67.000 supporters!

Verschillende clubs

In het Centraal-Europese land wordt de clubvoorkeur vergeten zodra het nationale team speelt. Supporters van de rivaliserende ploegen uit Boedapest en de andere teams staan zij aan zij. Op sommige foto’s zie je bijvoorbeeld zwarte shirtjes van Ferencváros’ Green Monsters, maar zij bevinden zich ‘gewoon’ tussen de rest van de menigte.

Foto via Hungary Ultras.

Orkaan van geluid

Het was lang geleden dat we zo’n vol stadion zagen. Hierdoor zien we natuurlijk weer mooie beelden hebben, zoals een volgepakt stadion dat meezingt met het volkslied van Hongarije:

Meer foto’s:

Olav
Altijd op zoek naar de mooiste wedstrijden en stadions. Sfeer staat op één. Reist graag naar Oost-Europa. Against Modern Football!

Reageren is niet mogelijk.

0 %