Overal zie ik op voetbalwebsites, in de voetbal appgroepen en op voetbaltwitter dezelfde klacht. Wat moeten we nu in godsnaam doen nu de zomerstop officieel begonnen is? Nou, naar het amateurvoetbal gaan natuurlijk! De play-offs zijn misschien wel de mooiste periode van het seizoen. Compleet onvoorspelbaar, in tegenstelling tot de Champions League finale, alles staat op het spel en de pyro is niet meer te tellen. Dus ging ik afgelopen zaterdag maar eens kijken hoe VV Papendrecht strijdt voor een plekje in de Eerste Klasse.

De mannen van Papendrecht waren in alle vroegte weer naar België gereden om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Oost-Kapelle. Ik wist dus wat me te wachten stond voorafgaand aan de aftrap. Een paar rookpotten, een “smoke wall” en enkele fakkels worden ontstoken. Een heerlijk begin van de wedstrijd dus voor Papendrecht. Tenminste, totdat de bal gaat rollen. Binnen één minuut ligt de 0-1 namelijk tegen de touwen door een raszuiver klunzig eigen doelpunt. Als vervolgens binnen vijf minuten de keeper er nog af moet met een blessure lijkt het alsof de voetbalgoden vandaag voor Oost-Kapelle hebben gekozen.

Ik vermaak me ondertussen meer dan genoeg met het heerlijke sportpark en het hoge culthgehalte wat daar ligt. Kinderen op de dug-outs, wisselspelers in Adidas-slippers en een glas naast de tribune wat duidelijk kapot gegooid is. De voetbalmiddag wordt afgemaakt als de thuisploeg eindelijk zin heeft om te gaan voetballen. Vanaf elf meter wordt de gelijkmaker in de hoek geschoten en tien minuten voor tijd valt ook de 2-1. In de laatste minuut wordt wederom vanaf de penaltystip de beslissing geveld. Papendrecht mag nog dromen van de eerste klasse. En anders mogen wij volgend jaar weer genieten van de derby van Papendrecht!

Lars Smit
Leven lang verliefd op NEC. Helemaal gek van supporterscultuur, vergane glorie en amateurvoetbal.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.